Les millores a la Meridiana permetran als vallesans arribar abans a Barcelona en transport públic

S'estima que es reduirà en vuit minuts en les hores punta per a una trentena de línies

El nou carril bus de l'avinguda Meridiana de sortida de Barcelona
El nou carril bus de l'avinguda Meridiana de sortida de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Redacció
19 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:38h
L'avinguda Meridiana compta des d'aquesta setmana amb dos nous carrils bus, en el tram comprès entre l'avinguda Rio de Janeiro i el passeig Fabra i Puig, que pretenen agilitzar l'entrada i sortida de Barcelona amb transport públic. Els dos carrils, de poc més d'un quilòmetre, connecten amb el carril bus-VAO de la C-58 i permetran que els busos interurbans puguin circular sense haver-se d'aturar a les parades de les línies convencionals.

Els nous carrils se situen al centre de la Meridiana per entrar a Barcelona i al marge dret, de sortida. Aquesta intervenció suposarà un estalvi de temps de fins a vuit minuts en hora punta per a 38 línies, amb un pas total de 300 busos diaris.

L'alcaldessa accidental i tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va detallar que l'actuació s'emmarca dins el projecte de transformació de la Meridiana, que el consistori vol convertir en una via "més pacificada, més amable i més humana" i que "doni prioritat als vianants, a la seguretat i al transport públic".