Terrassa condemna els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

Més de mil persones han omplert el raval de Montserrat per guardar cinc minuts de silenci

Regidors de l'Ajuntament de Terrassa, durant el minut de silenci.
Regidors de l'Ajuntament de Terrassa, durant el minut de silenci. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
18 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:18h
Terrassa ha sortit al carrer per dir no al terrorisme. Centenars de persones han omplert el raval de Montserrat aquest migdia en cinc minuts de silenci presidits per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de portaveus dels grups municipals i membres de la Corporació. S'han condemnat així els atemptats terroristes perpetrats ahir a la tarda a la Rambla de Barcelona i aquesta matinada a Cambrils, i s'ha mostrat tot el suport i solidaritat amb les víctimes i les seves famílies. L’acte, que ha tingut lloc a les 12 h, a l’atri de l’Ajuntament, ha reunit a més d’un miler de persones. També hi eren presents el Bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, i representants del Consell Interreligiós de Catalunya, així com representants dels cossos de seguretat. Les banderes de l’Ajuntament onejaran a mig pal durant els tres dies decretats de dol per l’atemptat.

L’Ajuntament de Terrassa ha condemnat als atemptats terroristes perpetrats ahir a la tarda a la Rambla de Barcelona i aquesta matinada a Cambrils, expressant la repulsa més contundent possible davant d’aquests fets.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, lamenta profundament els fets ocorreguts ahir a Barcelona i a Cambrils, condemnant “l’expressió de violència i intolerància que representa un atemptat així“, tot recordant que “no hi ha creença o ideologia possible que la pugui justificar”. Ballart, a més, s’afegeix a la solidaritat mostrada arreu, no només a Catalunya o a l’Estat espanyol sinó també a nivell internacional, “estem amb Barcelona i amb Cambrils pel que sigui necessari, fent front comú davant l’horror que ahir es va viure i que no volem que es torni a repetir mai més”, ha afirmat. L’alcalde, que ha interromput les seves vacances per la gravetat dels fets, ha volgut mostrar la seva solidaritat amb les famílies dels morts i ferits, expressant el seu condol i repulsa “perquè fets com aquests intenten fer trontollar el que entre tots estem construint, ciutats de pau i democràcia, obertes i acollidores”.

L’atemptat a Barcelona va tenir lloc ahir dijous a la tarda a la Rambla de Barcelona, l’autoria del qual ja ha estat reivindicada per Estat Islàmic. Les darreres informacions parlen de 13 persones mortes i prop d’un centenar de ferides, després que una furgoneta enfilés el passeig central de la Rambla barcelonina intentant atropellar la gent que aquella hora era allà. A Cambrils, hores després dels fets de Barcelona, els cossos de seguretat han abatut cinc persones, presumptament terroristes, quan intentaven fer un altre atemptat terrorista, similar al de Barcelona, al Passeig Marítim.