Calor intensa prèvia a un cap de setmana inestable

Avui i demà els termòmetres registraran les temperatures més altes de la setmana | El cel blau i sense núvols deixarà pas als ruixats puntuals en algunes comarques de cara a dissabte

Termòmetre a la rambla d'Ègara de Terrassa.
Termòmetre a la rambla d'Ègara de Terrassa. | Joaquim Albalate
Redacció
17 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:14h
Després d'uns dies de treva, la calor torna a ser protagonista. Avui i demà seran els dies més calorosos de la setmana. En algunes comarques d'interior, els termòmetres fregaran els 40 graus. A la costa, tot i registrar temperatures més suaus, la humitat dispararà la sensació tèrmica per sobre dels 30 graus.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dijous hi haurà cel serè o poc ennuvolat amb alguns núvols d'evolució diürna a punts de muntanya, sobretot del Pirineu i Prepirineu, durant la tarda. Ara bé, el cel blau i clar d'aquests dies aviat es veurà superat per la inestabilitat meteorològica que regnarà durant el cap de setmana. El canvi de temps ja es deixarà entreveure demà, sobretot al Pirineu i Prepirineu, on faran acte de presència alguns ruixats i tempestes.

Aquesta inseguretat es desplaçarà cap al sud i afectarà les comarques de Girona i la Catalunya Central. Cel ennuvolat en molts punts del territori i ruixats puntuals en comarques com Osona i la Garrotxa. La demarcació de Barcelona viurà un cap de setmana, en general, força tranquil a nivell meteorològic. Diumenge es recuperarà la normalitat i ja no hi haurà núvols.