Tret de sortida als casals d'agost i a una nova edició de les targetes moneder

Terrassa posa en marxa dos programes socials amb els quals pretén donar cobertura a 750 infants en situació de vulnerabilitat i les seves famílies

Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:48h
Per a molts, l'agost és sinònim de vacances. Però també, per a molts d'altres, és sinònim de feina. Quan uns marxen, n'hi ha d'altres que tornen i d'altres que, simplement, es queden. Amb la vista posada en les properes setmanes, l'Ajuntament de Terrassa posa en marxa dos programes socials amb els quals pretén donar cobertura a 750 infants en situació de vulnerabilitat i les seves famílies.

Demà es posen en marxa els casals d'agost. Per aquest agost hi ha 250 infants inscrits, 30 més que l'any passat. Paral·lelament, els serveis socials municipals, en col·laboració amb Creu Roja, activaran el programa social targetes moneder.

Pel que fa als casals, a part de l'increment de la demanada, la principal novetat serà la incorporació de l'esplai Can Parellada, que se suma al de La Fàbrica, INSOC Guadalhorce i el Grup Colònies de Ca n'Anglada. El projecte, que s'allargarà fins al 8 de setembre, garantirà l'àpat del migdia als infants amb el punt de mira posat en el lleure educatiu.

La porta està oberta per a tothom

Igual que ja es va fer l'any passat per primer cop, cada entitat oferirà places obertes
a tota la ciutadania. És a dir, no només assistiran als casals els infants que indiquin
els serveis socials municipals, sinó que també s'hi podran inscriure altres infants que
ho demanin o que ja estiguin vinculats a l'entitat. D'aquesta manera es vol potenciar
la inclusió i tenir espais de lleure normalitzadors i integradors. L'Ajuntament
finançarà una part del cost d'aquestes places.

Autogestió i treball socioeducatiu amb les targetes moneder

Són les dues branques principals d'aquest programa. Les famílies disposen d'una targeta que els permet fer la compra en establiments conveniats durant el mateix període que els casals. Així, l'Ajuntament busca fomentar l'autonomia en la compra i l'accés a productes frescos. Alhora, com a eix vertebrador del projecte, les famílies participen en accions de formació en aspectes com l'aprofitament del menjar, l'economia domèstica o la millora dels hàbits alimentaris.