Idneo abandona Viladecavalls per instal·lar-se al Vallès Oriental

La companyia deixa de compartir planta amb Ficosa i trasllada la seva activitat a la fàbrica que la multinacional té desocupada des de fa anys a Mollet

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, encaixant la mà amb el conseller delegat d'Idneo, Raúl Lucas
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, encaixant la mà amb el conseller delegat d'Idneo, Raúl Lucas | Ajuntament de Mollet
Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:43h
L'empresa especialitzada en serveis d'enginyeria, Idneo, invertirà dos milions d'euros per adaptar la planta que Ficosa té a Mollet del Vallès i així convertir-la en el seu centre de treball, traslladant-se des de la planta que comparteixen amb la multinacional a Viladecavalls.

Així ho ha anunciat aquest dimarts al consistori molletà i acompanyat de l'alcalde, Josep Monràs, el conseller delegat, Raúl Lucas. Ha justificat la marxa per poder disposar "d'un espai propi adaptat" per fer R+D en els quatre àmbits en els que treballa: l'automoció , el sanitari, el Internet de les coses i solucions intel·ligents.

Lucas ha calculat que la planta "estarà a ple rendiment" a partir de gener de 2018 i que cap a finals d'aquest any començaran a traslladar-se els 250 treballadors de l'altre centre vallesà. Una xifra que ha calculat, en uns cinc anys, es doblarà. També ha augurat un mateix futur en la facturació. Si el 2016 el van tancar amb 40 milions d'euros, Lucas ha previst arribar als 75 enguany.

Gràcies també, ha assegurat, "al creixement global" amb la incursió a Sillicon Valley d'Idneo i que espera fer créixer la seva implantació en el mercat americà amb la fàbrica de Mollet. La planta compta amb una superfície de 6.000 metres quadrats i portava més de cinc anys desocupada.

L'alcalde de la localitat, Josep Monràs, ha destacat "el petit clúster" que es genera amb l'arribada d'Idneo al municipi, ja que també compta amb la farmacèutica Merck i la multinacional japonesa Kao.