L'«homenatge» a Tarradellas de Ciutadans genera el rebuig de tots els partits

La proposta d'assignar el nom "Ciutadans de Catalunya" a un espai públic és criticada per tots els grups municipals de Terrassa

Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:15h
Va ser la darrera proposta que el ple va debatre abans de les vacances i va generar la unió de la resta de partits per rebutjar-la. La proposta de Ciutadans d'assignar a un espai públic la denominació "Ciutadans de Catalunya" va veure's frustrada amb els vots en contra de tots els grups municipals amb l'única excepció del mateix partit que la presentava, que va defensar seriosament el seu "homenatge" a Josep Tarradellas.

"Intenten agafar un espai públic i convertir-lo en un espai publicitari de Ciutadans", va afirmar el regidor del PP, Alejandro Rodríguez. "Com som competidors seus directament, no els votarem a favor per regalar-los un espai publicitari", va argumentar el popular.

"Pràcticament voreja l'insult que ho plantegin vostès i en aquest moment", va dir Miquel Sàmper, portaveu del PDECat, per a qui la proposta era "un insult a tots els que creuen en el procés". Sàmper, que va criticar durament la utilització del president de la Generalitat a l'exili per part de Ciutadans, va recordar que Josep Tarradellas ja té dedicada una avinguda a Terrassa.

El regidor d'ERC-MES Pep Forn va reconèixer que es tractava d'una proposta "enginyosa" per "homenatjar el Molt Honorable President Tarradellas i alhora fer publicitat descarada del partit", i va desmuntar-la amb arguments com el funcionament de la comissió del Nomenclàtor. "Afegir un nou criteri amb frases de la Història no ens sembla apropiat", va resumir, mentre deixava anar la proposta de batejar un carrer amb el nom de l'humorista Pepe Rubianes.

Òscar Monterde, regidor de Terrassa en Comú, va confessar que es pensava que la proposta es tractava "d'una broma".

El tinent d'alcalde Amadeu Aguado va subratllar que l'argumentari de Ciutadans fes referència a Tarradellas com "l'introductor del bilingüisme a l'escola" o que "va posar les bases de l'actual Generalitat".

Malgrat que estava clar que la proposta no prosperaria, el debat va ser intens, malgrat anar més enllà de la proposta pròpiament dita i entrar en terrenys més pantanosos. Javi González, portaveu de Ciutadans, es va mostrar molest i va acusar el PDECat de "repartir carnets de catalanitat" per haver dit que C's va "en contra de Catalunya". Pep Forn, al seu torn, va retreure a González que afirmés que "molts independentistes són xenòfobs".