L'Ajuntament de Terrassa treballa en la creació d'una comissió pel benestar animal

La previsió és que es pugui constituir després de l'estiu amb diverses entitats de la ciutat

Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:16h
L’Ajuntament de Terrassa ha començat els treballs per a la constitució d’una comissió que s’ocupi de totes les qüestions relacionades amb el benestar animal. Aquesta proposta és fruit de la darrera reunió que el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, va mantenir dilluns amb les entitats de defensa dels drets dels animals actives a la ciutat.

A la trobada, que va posar les bases d’aquest nou espai de debat i treball conjunt, hi van assistir representants de l’Associació Community Can Terrassa, l’Associació pel benestar animal Improcan, l’Associació Progat Terrassa, Salvem Animals Recollits (SAR), Moviment Ciutadà – Gossos Si!, l’Associació T.I.C. Teràpies, Defensa Animal Professional (DAP), el Col·legi de Veterinaris i la Comissió de dret animal del Col·legi d’Advocats de Terrassa.

Els representants municipals i els responsables de les entitats que treballen pel benestar animal han coincidit en la necessitat d’habilitar un espai de trobada entre tots els actors implicats en aquesta qüestió. Així, es preveu que a la futura comissió pel benestar animal de Terrassa hi hagi més participants, com ara entitats veïnals o també d’altres organitzacions de defensa dels drets dels animals. En relació al calendari i al disseny dels detalls d’aquesta comissió, que dependrà del Consell de Medi Ambient, s’ha obert un procés de recollida de propostes i suggeriments entre tots els implicats. D’aquesta manera, les aportacions de les entitats participants en aquest primer impuls permetrà definir els objectius prioritaris i els temes a tractar que més preocupen en aquest àmbit.

La voluntat expressada i compartida, tant pels representants municipals com pels responsables de les entitats, és que després de l’estiu es puguin iniciar els treballs d’aquesta comissió.