Tardà, des de Terrassa: «Catalunya ha de ser palanca per la tercera república espanyola»

El diputat d'ERC al Congrés ha destacat que una república catalana mai girarà l'esquena als "germans" d'Espanya | Tardà també ha assegurat que el referèndum es farà amb totes les garanties i ha animat els terrassencs a mobilitzar-se l'1 d'octubre i anar a "votar en massa"

El diputat al Congrés per ERC Joan Tardà, des de la Plaça Garcia Lorca del barri de les Arenes de Terrassa
El diputat al Congrés per ERC Joan Tardà, des de la Plaça Garcia Lorca del barri de les Arenes de Terrassa | Sergi Ambudio
Sergi Ambudio
19 de juliol del 2017
Actualitzat el 20 de juliol a les 9:21h
El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés Joan Tardà ha advocat des de Terrassa per una Catalunya que actuï de palanca per proclamar la tercera república espanyola. Des del barri de les Arenes, Tardà ha assegurat que una república catalana mai girarà l'esquena als "germans" d'Espanya.

El portaveu a Madrid ha aprofitat el primer acte de la precampanya pel referèndum de l'1 d'octubre de la formació independentista per posar la mà al foc per Carles Puigdemont i tot el seu equip de govern. "Només fracassarem si som uns incompetents o uns covards, però això no passarà perquè de cap manera perdrem l'oportunitat que tenim davant", ha remarcat. Tardà, que ha garantit que el referèndum es farà amb totes les garanties, també ha posat èmfasi en el compromís que tenen els dirigents independentistes. Uns dirigents que, diu, "estan preparats per conquerir el futur". En l'acte Una República per decidir-ho tot ha animat tot el poble de Catalunya a donar-los suport incondicional, a ell i a totes les cares visibles del procés, "sortint al carrer quan se'ls necessiti i anant a votar en massa".
 


En el seu discurs, el líder republicà també ha allargat la mà als comuns. Ha fet una crida a tots els "catalans i catalanes que no són independentistes, però sí profundament demòcrates" i ha apel·lat a l'esperit "de país" per aconseguir que el referèndum de l'1 d'octubre sigui un èxit. En aquest sentit, Tardà ha recordat que guanyar-lo és important, però ho és més fer-lo. "Si perdem, no ens sentirem derrotats, sinó decebuts, perquè almenys haurem conquerit el dret a decidir", ha sentenciat.

Així, Tardà ha presentat la república catalana com l'únic escenari possible per combatre tots els mals globals del món que treuen el cap "en un segle XXI negre" i ha advertit que "les properes setmanes seran difícils" perquè des de l'Estat s'actuarà amb l'objectiu de dividir i fracturar la societat catalana". "Recordeu: ho hem de fer democràticament, cívicament i pacíficament", ha conclòs.