La CUP denuncia manca de paritat i «ús escàs del català» a la Festa Major de Terrassa

Els cupaires insten al govern municipal a fer autocrítica i corregir els errors de cara les pròximes edicions.

Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:32h
El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Terrassa ha publicat un estudi en què critica la composició del cartell de concerts de la Festa Major d'aquest any. Segons els cupaires, la majoria d'actuacions eren en castellà, amb presència majoritària d'homes sobre l'escenari i d'una escassa varietat d'estils.

A partir de l'anàlisi dels 10 concerts més cars, aquells on el consistori hi ha invertit més diners –una llista liderada per Bustamante, Los Manolos i Los Chicos-, la CUP carrega contra el govern municipal per invertir una gran part del percentatge del pressupost a un llistat excessivament reduït d'artistes.

"Les dades demostren que no hi ha varietat, sinó un monocultiu. La major part dels diners se'n van al concert pop i altres de rumba, majoritàriament en castellà i majoritàriament tot mascles", etziba el grup d'esquerres. En aquest mateix sentit, emplacen a l'equip de Ballart a fer autocrítica i assumir un esperit reflexiu per a les pròximes edicions.

Pel que fa a les dones, del top 10 recollit a l'estudi, només dues incorporen dones. I, en xifres totals, als escenaris que hi havia repartits per la ciutat durant l'última setmana de juny i la primera de juliol hi van pujar un total de quatre dones. Una xifra molt allunyada del recompte d'homes, que puja fins als 57.

En termes lingüístics, tan sols 3 dels 10 caps de cartell canten en català. En l'àmbit econòmic, la inversió del consistori, apunten des de la CUP, se situa en un 18,4% en grups que canten en català i un 76,4% en bandes de llengua castellana.