El cadet masculí de waterpolo del CN Terrassa, campió d'Espanya

El conjunt de Manel Llobregat culmina una temporada en què també s'ha penjat la medalla de bronze al Campionat de Catalunya

L'equip cadet masculí del CN Terrassa.
L'equip cadet masculí del CN Terrassa. | CN Terrassa
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:15h
El Club Natació Terrassa va proclamar-se brillantment campió d’Espanya cadet masculí de waterpolo a la fase final que va celebrar-se entre dijous i diumenge a les instal·lacions del CN Metropole de Las Palmas de Gran Canaria. El conjunt de Manel Llobregat va tancar així una temporada excepcional, atès que fa menys d’un mes va penjar-se la medalla de bronze al Campionat de Catalunya.

El conjunt de Manel Llobregat va debutar directament en vuitens de final contra el segon classificat del grup C de la primera fase, l’Urbat Urkotronik basc, al qual va superar per un clar 12 a 3 (3-0, 3-0, 3-2 i 1-2). Els egarencs van encadenar un parcial de 6 a 0 al descans que va deixar el partit resolt. Teo Soler, amb tres dianes, va ser el màxim anotador, ben secundat per Víctor Calero, Iker Soto i Marc Ortiz, que van anotar dues cadascun.

El CN Terrassa va mostrar la mateixa solvència en el matx de quarts de final contra el CW Elx. Els de Manel Llobregat van derrotar els alacantins per un concloent 10 a 2 (3-0, 4-0, 2-1 i 1-1). Com en el cas dels vuitens de final, els egarencs no van voler sorpreses i van fonamentar la victòria en una arrencada fulgurant que es va reflectir amb un 7 a 0 al descans. Arnau Piqué va sobresortir en l’aspecte ofensiu en marcar tres gols. Iker Soto i Martí Gabarró en van fer dos cadascun.

Semifinals contra l’Atlètic-Barceloneta

Els terrassencs van mantenir el mateix nivell de concentració i seriositat contra un rival molt més exigent, el CN Atlètic-Barceloneta. El conjunt de Manel Llobregat va desfer-se dels mariners en semifinals per 7 a 5 (4-2, 0-1, 1-2 i 2-0) en un partit en què la fortalesa egarenca com a bloc va prevaldre davant les individualitats del Barceloneta. El CN Terrassa va obrir una primera escletxa de dos gols en el primer quart (4-2), marcador que els de José Ángel Martín van capgirar entre el segon i el tercer període. Amb 4 a 5 en l’electrònic, els terrassencs van redreçar el camí i van sentenciar amb un parcial de 3 a 0. Arnau Piqué va anotar tres de les set dianes egarenques.

Gran final contra el Barcelona

El CN Terrassa va completar un campionat excel·lent en imposar-se en la gran final al CN Barcelona per 8 a 7 (2-1, 3-4, 3-1 i 0-1). El conjunt de Manel Llobregat només va anar per sota en el marcador en el 0 a 1 inicial. A partir d’aquí, va dominar el marcador i va disposar diverses vegades de diferències de dos gols. No obstant, amb 3 a 5 en l’electrònic, una reacció final dels cenebistes va situar l’empat a cinc al descans. A la represa, els egarencs van prémer l’accelerador i van fer un pas de gegant cap al títol amb un parcial de 3 a 0. El Barcelona, però, va mirar de reenganxar-se a la lluita per la medalla d’or amb una diana en els segons finals del tercer període (8-6). En els últims vuit minuts, el CN Terrassa va saber gestionar la renda adquirida. Els cenebistes van situar-se a només un gol a un minut i mig del final, una diana que va esdevenir estèril. Víctor Calero, autor de tres gols, i Martí Gabarró, que en va marcar dos, van destacar en la faceta ofensiva.

El cadet masculí que s’ha proclamat campió d’Espanya està integrat per Iván Sánchez, Teo Soler, Víctor Calero, Josep Pujol, Iker Soto, Gerard Diestre, Marc Ortiz, Alejandro Prieto, Arnau Piqué, Pol Filella, Martí Gabarró, Pere Posas, Carlos Calero, Àlex Fernández, Iker Roldán, Arnau Tricas, Xavi Soto i Bru Esogie Osariemen. El segon entrenador és Dídac Cobacho i Jordi Fernández fa funcions de delegat.