El castellarenc Lluís Corominas serà el nou president de Junts pel Sí al Parlament

El diputat Lluís Guinó, alcalde de Besalú i veu cantant de la coalició a la comissió de l'"operació Catalunya", el substituirà com a vicepresident primer de la Mesa

Lluís Corominas, al seu despatx del Parlament
Lluís Corominas, al seu despatx del Parlament | Adrià Costa
Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:34h
El dirigent del PDECat Lluís Corominas substituirà el nou conseller de la Presidència, Jordi Turull, com a president parlamentari de Junts pel Sí, arran del seu salt al Govern anunciat i executat divendres. El nomenament s'acabarà de tancar aquest dilluns, en la reunió de la cúpula de la coalició independentista, malgrat que ja ha estat avançat per diversos mitjans.

Corominas, fill de Castellar del Vallès (1963) i fins ara vicepresident primera de la mesa del Parlament, és diputat des del 2003 i està sent investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la causa oberta contra els membres sobiranistes de la Mesa per haver permès una votació sobre el referèndum.

El substituirà com a vicepresident primer el diputat Lluís Guinó, alcalde de Besalú des del 1995, parlamentari des del 2010 i actualment la veu cantant de Junts pel Sí a la comissió sobre l'"operació Catalunya" relativa a la guerra bruta de l'Estat contra el procés.