Dos representants del CN Terrassa al Campionat del Món de Budapest

Álvaro Granados i Sandra Domene debuten en una gran competició internacional absoluta

Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:15h
El Club Natació Terrassa té doble representació en el Campionat del Món de Budapest que ha arrencat aquest cap de setmana i que es perllongarà fins el proper 30 de juliol. Álvaro Granados, de 18 anys, i Sandra Domene, de 17 anys, són dos dels integrants de les respectives seleccions espanyoles de waterpolo que competiran a la capital hongaresa. Ambdós són fruit de la pedrera egarenca.
 
La cita mundialista serà la seva primera gran experiència internacional en categoria absoluta després d’acumular diversos èxits en categories inferiors. L’estiu passat, Granados es va quedar a tocar de participar dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, atès que va ser el darrer jugador descartat de la convocatòria. L’egarenc, no obstant, va tenir temps de penjar-se la medalla de bronze en el Campionat d’Europa Júnior d’Alphen (Holanda) i va participar en el Campionat del Món Juvenil de Podgorica (Montenegro). Abans, l’any 2015, va obtenir la medalla de plata als Jocs Europeus de Bakú (Azerbaidjan) amb el combinat estatal juvenil.
 
Granados s’estrena al Campionat del Món aquest dilluns. Enquadrada en el grup C, Espanya debutarà contra Grècia (13.30h). Posteriorment, dimecres, s’enfrontarà contra la potent Sèrbia (12.10h) i tancarà la primera fase contra Sud-àfrica el divendres 21 (9.30h). El primer classificat de cadascun dels quatre grups en competició accedirà directament als quarts de final, previstos per al dimarts 25, mentre que el segon i el tercer disputaran els vuitens de final el diumenge 23. El grup C es creuarà en aquesta ronda amb els equips integrants del grup D, Estats Units, Japó, Croàcia i Rússia. El dijous 27 tindran lloc les semifinals i el dissabte 29, la gran final.
 
Una portera de futur
 
Com Granados, Sandra Domene arriba a Budapest després d’excel·lir com a internacional en categories inferiors. L’estiu passat, va proclamar-se subcampiona d’Europa júnior a La Haia (Holanda) amb la selecció estatal i abans, el 2015, va assolir la plata als Jocs Europeus de Bakú (Azerbaidjan) amb el combinat juvenil. La portera egarenca, que assumirà la titularitat al club després de la retirada d’Ana Copado, ha entrat a la llista per al Mundial a causa de la lesió de Maria Elena Sánchez que, en principi, era l’escollida pel seleccionador Miky Oca.
 
Espanya, que milita en el grup B, s'ha estrenat diumenge contra Nova Zelanda. El segon rival del combinat estatal a la capital hongaresa seran els Estats Units (dimarts 18, 9.30h). Finalment, dijous, a les 21.30h, les de Miky Oca completaran la primera fase contra Sud-àfrica. Com en el cas del torneig masculí, la primera selecció de cadascun dels quatre grups es classificarà directament per als quarts de final, programats per al dilluns 24. El segon i el tercer, al seu torn, accediran als vuitens de final, previstos per al dissabte 22. El grup B es trobarà en aquesta ronda amb els equips integrants del grup A, format per Itàlia, Brasil, Canadà i Xina. El dimecres 26 se celebraran les semifinals i el divendres 28, la gran final.