Laia Casajoana i Enric Vilàs, els millors de Matadepera a la selectivitat

Han estat rebuts a l'Ajuntament en reconeixement a les seves notes

La Laia i l'Enric, a l'Ajuntament de Matadepera.
La Laia i l'Enric, a l'Ajuntament de Matadepera. | Matadepera.cat
Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:54h
L'estudiant Laia Casajoana, de l’Escola Montcau-La Mola, ha estat la millor de Matadepera a la selectivitat d'enguany, amb una nota de 9’3. Enric Vilàs, de l’Institut de Matadepera, l'ha seguit en aquest privilegiat rànquing amb un 8’95.

Els dos van ser rebuts, acompanyats dels seus familiars, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Matadepera en un acte que va comptar amb la presència de l’alcaldessa Mireia Solsona, la regidora d’ensenyament Carme Querol i la directora de Serveis Territorials d’Ensenyament, que curiosament també havia estat directora de l’Institut de Matadepera entre els anys 2002 i 2008, Carme Vigués. 

En declaracions a Matadepera.cat, Laia Casajoana ha manifestat que treure aquesta nota tan alta era imprescindible per cursar la carrera que ha triat: "Vull estudiar Filosofia Política i Economia" a la Universitat Pompeu Fabra, una de les tres úniques universitats on s'imparteixen aquests estudis, que disposen de molt poques places, i la nota de tall de l'any passat era molt alta". Al respecte de la seva vocació, la Laia ho tenia molt clar: "Des de batxillerat que volia fer aquesta carrera". 

L’Enric també es va preparar a consciència els exàmens, tot i que, i segons ha declarat "han anat molt millor del que em pensava, i ni de llarg podia imaginar que seria dels que trauria més bona nota a Matadepera". Els plans acadèmics de l’Enric passen per estudiar Enginyeria Fisica: "Ho vaig tenir clar quan vaig anar al darrer Saló de l’Ensenyament". De cara a l’any que ve, voldrà combinar-ho amb una altra carrera, Matemàtiques o Farmàcia. "Ja ho veurem", ha comentat.