​El director científic del Sincrotró Alba serà el president del Consell de l'ESRF

A partir de gener començarà la nova etapa, que s'allargarà durant 2018 i 2019

Vista aèria de l'ESRF, a Grenoble
Vista aèria de l'ESRF, a Grenoble | ESRF
Redacció
08 de juliol del 2017
El director científic del Sincrotró ALBA, Miguel Ángel García Aranda, ha estat escollit com a nou president del Consell de la Instal·lació Europea de Radiació Sincrotró (en anglès European Synchrotron Radiation Facility (ESRF)), que es troba a Grenoble (França). Així es va decidir a la 67 reunió de l'organisme, celebrada a Lund (Suècia) els passats dies 26 i 27 de juny.

García Aranda exercirà el càrrec, a partir de gener, durant 2018 i 2019, substituint al professor Bertrand Girard, que l'ha ostentat des de 2014. Fins ara, ha estat vicepresident del Consell de l'ESRF (des del 2014 a 2017) i és Doctor en Química per la Universitat de Màlaga, a més de ser docent en aquesta mateixa universitat, on està desplaçat des de 2013 temporalment.
 
Al Sincrotró Alba s'encarrega de coordinar el programa d'usuaris per a les tècniques d'anàlisi disponibles a Alba, dissenya el futur ús científic de la instal·lació i té al seu càrrec més de 65 científics i tecnòlegs procedents de 15 països.
 
L'ESRF és la primera instal·lació de llum de sincrotró de tercera generació que disposa de 43 estacions experimentals i actualment està desenvolupant la segona fase del programa de renovació, anomenat ESRF-EBS per produir raigs X encara més brillants, coherents i estables.