Cerclemón es reuneix amb Ballart i Sàmper per cercar línies de col·laboració

És la vessant més solidària del Cercle de Joves Empresaris de la Cecot

Reunió dels responsables de Cerclemón amb l'alcalde i el tinent d'alcalde.
Reunió dels responsables de Cerclemón amb l'alcalde i el tinent d'alcalde. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:00h
El president de Cerclemón, Santi Sànchez, acompanyat de tota la seva junta, s'ha reunit amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el regidor de desenvolupament econòmic i segon tinent d’alcalde, Miquel Sàmper. Sànchez ha posat de manifest el recorregut de Cerclemón, des de la seva creació l’any 1998 fins a l'actualitat: una historia de solidaritat i de servei en favor dels més desafavorits. Cerclemón es va crear al mateix temps que el Cercle de Joves Empresaris i expressa el compromís de l’empresariat jove per treballar per una societat més equilibrada.

El president de Cerclemón ha fet un repàs dels principals reptes solidaris que han impulsat durant els últims 20 anys. L’evolució dels projectes s’ha anat modulant en funció de les demandes socials. Els primers anys fou decisiva la seva contribució amb l’elaboració i publicació de sengles guies: la Guia de la responsabilitat social a les pimes i la Guia per a la Integració de Persones Estrangeres Immigrades. Després vindrien altre accions, menys pedagògiques però més solidaries: el suport a la campanya solidària "Programa sense llar" de la Fundació Busquets, el Salta per a la Marató de TV3 o l’organització dels diferents torneigs de pàdel solidari per recaptar fons i comprar aliments per al Rebost de Terrassa i altres entitats.

També, durant aquest temps, van col·laborar en la publicació del conte escrit per la Marga Martí La mare i els cavallers contra el càncer. Aquest projecte va sorgir per donar suport a la campanya solidària "Com ho diem als nostres fills?", promoguda pel GPIC i Oncolliga.

Les últimes accions que repassat el president de Cerclemón han estat el conveni signant amb l’Obra Social de La Caixa i que s’ha concretat en un projecte per millorar la visió i salut dental dels nens de l’Institut Mont Perdut. També es va lliurar a aquest IES vint-i-dos equips portàtils i la meitat de la recaptació del 4t Torneig de Pàdel Solidari destinant al projecte de l’AMPA els Entrepans Solidaris, destinat als nens que no disposen de recursos per poder esmorzar al mati. L’altra meitat de la recaptació es va lliurar a l’Associació Mua Solidaris per a la investigació de la Leucèmia Infantil que duu a terme el Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona. Uns mesos abans, van lliurar la recaptació d’un altre torneig de pàdel a un altre projecte d’investigació mèdica, en aquest cas per lluitar contra la Histiocitosis infantil.

Els joves de Cerclemón es plantegen entre els seus objectius el de fomentar la responsabilitat ètica i social del teixit empresarial del país; participar en iniciatives de caràcter solidari col·laborant amb fundacions i ONG’s i oferir assessorament i contactes empresarials a les institucions per a que desenvolupin els seus projectes solidaris.

Ballart i Sàmper han valorat de molt positiva per a la ciutat la trajectòria solidaria de Cerclemón i han acordat estudiar fórmules que permeti a Cerclemón estar més present entre les entitats de la ciutat que cerquen vies i recursos per ajudar als més desafavorits.