Panasonic completa l'adquisició d'accions addicionals de Ficosa

La multinacional japonesa ara posseeix el 69% de les accions emeses de Ficosa

Representants de Ficosa i de Panasonic.
Representants de Ficosa i de Panasonic. | Ficosa
Redacció
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:45h
La multinacional japonesa Panasonic Corporation ha anunciat avui que ha completat l’adquisició prèviament anunciada d’accions addicionals a Ficosa International, S.A., proveïdor global de primer nivell de components i sistemes del sector de l’automoció, després d’aprovar totes les condicions per al tancament de l’operació a data de 4 de juliol.
 
Panasonic ha adquirit un 20% addicional de les accions emeses per Ficosa, propietat de Ficosa Inversión S.L., que gestiona els actius de la família Pujol, fundadors del proveïdor de components i sistemes d’automòbils amb seu a Barcelona. Combinat amb les accions que Panasonic ja posseeix, Panasonic ara posseeix el 69% de les accions emeses de Ficosa, convertint-se en una subsidiària consolidada. La família Pujol mantindrà  una participació del 31% a l’empresa com a Soci Industrial. Ficosa seguirà estan gestionada per Xavier Pujol com a CEO.
 
Amb l’acord tancat, Ficosa es comptabilitzarà com una subsidiària consolidada de Panasonic que, amb fins comptables, constarà com a retroactiva a data d’abril de 2017.
 
Panasonic té com a objectiu arribar a unes ventes dos bilions de iens en el seu negoci d’automoció a l’any fiscal de 2019, que finalitza el març de 2019, i està duent a terme iniciatives focalitzades en el creixement de les àrees de ‘Confort’, ‘Seguretat’ i ‘Medi Ambient’. Sota aquestes iniciatives, Panasonic i Ficosa estant combinant les seves respectives tecnologies per a desenvolupar conjuntament productes com sistemes de visió electrònics, sistemes de cabina d’última generació i sistemes avançats d’assistència al conductor (ADAS), un fet que facilitarà l’expansió comercial en els camps amb expectativa de creixement futur.

Amb aquesta transacció, Panasonic posiciona a Ficosa com una de les divisions de Panasonic i accelerarà la comercialització de productes desenvolupats conjuntament per ambdues companyies, facilitant a la vegada, una major coordinació en el govern corporatiu.