VÍDEO Investiguen una contundent actuació d'un Policia Local de Sant Cugat

L'agent va reduir un home gran que havia aparcat el seu cotxe en una zona de càrrega i descàrrega al mercat de Torreblanca | Un vídeo mostra com suposadament s'excedeix aprofitant la seva condició de policia i tira l'home a terra

Moment en què l'agent redueix l'home gran
Moment en què l'agent redueix l'home gran | @antiradarcatala
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:14h

La Policia Local de Sant Cugat del Vallès està estudiant l'actuació d'un agent del cos que apareix en un vídeo reduint amb suposat excés de força un home gran. Es tracta d'un conductor que va aparcar el seu cotxe a la zona de càrrega i descàrrega del mercat de Torreblanca, i que en un vídeo es veu com l'agent l'acaba reduint a terra amb un presumpte excés de força.

Les imatges estan enregistrades des de la terrassa d'un bar de davant del mercat, i es veu com l'agent suposadament pressiona l'home fins que l'acaba estirant a terra. Acte seguit se li posa a sobre per reduir-lo, moment en què l'home li demana que el deixi anar perquè ha d'anar al metge.

Aquest fet provoca un fort enrenou al seu voltant i molts ciutadans li demanen que l'alliberi en tractar-se d'un home gran, però l'agent, identificat amb el número 42, els demana que s'apartin. La gravació acaba amb l'home encara estès a terra, sense que se sàpiga si acaba detingut o no.

Fonts de l'Ajuntament han explicat a NacióSabadell que s'ha obert una investigació interna per valorar l'actuació policial i esbrinar la totalitat dels fets més enllà de l'enregistrament per determinar si cal obrir un expedient a l'agent, que forma part del cos de proximitat. Paral·lelament, el cos ha obert un expedient sancionador contra l'home gran per manca de respecte i consideració a un agent de l'autoritat en exercici de les seves funcions per infracció de la Llei 4/2015 de Seguretat Ciutadana.

D'aquesta manera es vol determinar què va passar abans de la gravació feta pública, moment en què s'hauria interposat una multa a l'home per estacionament indegut.