Denuncien un veto racista en un local de Sant Cugat

L'encarregat del negoci apel·la al dret d'admissió i ho desvincula de qualsevol discriminació pel color de la pell

Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:09h
Un grup de joves denuncien que un local del centre de Sant Cugat va dispensar un tracte discriminatori cap a dos nois de la colla "per ser negres", tal com assegura una testimoni a NacióDigital. Ella mateixa explica que el passat dia 25, cap els vols de les dues de la matinada, van anar aquest pub, però "els porters no els van deixar passar i anaven ben vestits, amb mocassins", precisa.
 
Les dues persones, veïns de Terrassa i de nacionalitat espanyola, però originàries del Senegal i República Dominicana, es van quedar fora i l'explicació que se'ls va donar va ser que "hi havia una festa privada". La  mateixa testimoni recrimina que "això és impossible, perquè la resta érem dins". En aquest sentit, l'encarregat de l'establiment, Roger Mesegué, admet "l'error" i justifica que es volia ser "educat" en l'aplicació del dret d'admissió.
 
Mesegué descriu que les dues persones "duien penjolls i samarreta sense mànigues" i anaven "sospitosament begudes i possiblement condicionades per altres substàncies". Un extrem que la testimoni rebutja i confessa que, mentre esperaven als Mossos d'Esquadra, "els porters van fer comentaris ofensius del tipus: "aneu a un altre lloc que sí accepten negres"". Afirma que van requerir de la presència policial per la negativa de lliurar-los el full de reclamacions, un fet que desmenteix l'encarregat.
 
Mesegué diu que, durant aquesta espera, "va haver-hi amenaces" i defensa la tolerància del negoci, que no "discrimina per raó de sexe, religió, raça i llengua". A més, afegeix, "el propietari té familiars negres. Seria una incongruència". Es dona el cas que aquest bar musical ja va tenir un episodi semblant fa sis mesos: "No vam deixar entrar un noi amb rastes", recorda i continua, "però també hi ha un client que cada setmana ve amb una samarreta d'en Gasol i tampoc el deixem entrar. Però d'ell no se'n parla".
 
Comunicat de la FAIV
 
La Federació d'Associacions Immigrants del Vallès (FAIV), en un comunicat, critica aquest episodi titllant-ho "d'acte racista i xenòfob" i qualificant-ho com "un atropellament dels drets humans". Per això, reclama al consistori "i en especial a l'alcaldessa", en al·lusió a Mercè Conesa, la "realització de les actuacions corresponents perquè aquest fet no es torni a produir" i a l'impuls d'un protocol per aquest tipus de casos.