El PSC de Terrassa condiciona a la cobertura legal la col·laboració amb el referèndum

Demanaran a la Generalitat que notifiqui per escrit i de forma oficial la petició de col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa

Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 8:30h
El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Terrassa ha presentat un acord de Junta de Portaveus per al ple de dijous en el qual demana a la Generalitat que, un cop hagi convocat el referèndum previst per a l’1 d’octubre, notifiqui per escrit i de forma oficial la petició de col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, amb la signatura del responsable que correspongui. Els grup del PSC a Terrassa PSC afirma que "sense respectar la legalitat no hi ha democràcia ni Estat de Dret", i en aquest sentit es reafirma en les declaracions de l’alcalde, Jordi Ballart, qui va anunciar que demanaria un informe al secretari de l’Ajuntament i aplicaria el que dictaminés.

Exigeixen a la Generalitat que comuniqui per escrit si vol que l’Ajuntament col·labori en l’organització i la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, i en el cas que ho fes, demanaran un informe al secretari sobre la legalitat de la participació del consistori en el referèndum. Des del PSC egarenc declaren que estaran al costat de la llei i aplicaran el que el secretari dictamini. També tenen la "ferma intenció de protegir el funcionariat de l'Ajuntament", i no permetran que col·laborin, en l’exercici de les seves funcions, en cap iniciativa que no tingui cobertura legal.

Els socialistes egarencs han fet aquests aclariments després que el seu primer secretari local i tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal, Alfredo Vega, insistís en no entorpir el dret a vot en el referèndum de l'1 d'octubre. En aquesta línia s'havia expressat ja Jordi Ballart, tot i que Vega ha remarcat que el seu discurs està en la línia del partit i veure'l allunyat es deu a "interpretacions".

Pressió als ajuntaments

Més enllà del referèndum, el Grup Municipal del PSC a Terrassa creu que l’evident problema d’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya té les seves arrels en "l’absència de diàleg entre els governs de Catalunya i Espanya, que en els darrers cinc anys no han fet més que agreujar el problema".

Els socialistes diuen que és intolerable que ara, tant el PP com el Govern de la Generalitat pretenguin traslladar la pressió als ajuntaments, unes institucions que per sobre de tot sempre han respectat i complert la llei.

Per aquest motiu, diuen, "el Grup Municipal Socialista votarà sempre en contra de qualsevol resolució que vagi en aquesta direcció", com la presentada pel Partit Popular en el ple d'aquest dijous "per tal de provocar malentesos". I insisteixen: "Sempre complirem la legalitat vigent".