Falles i castells, units pels Castellers de Terrassa

Els blauturquesa van viatjar, un any més, al Pont de Suert

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:46h
Els Castellers de Terrassa van desplaçar-se, aquest passat dijous al vespre, a l'Alta Ribagorça, i més concretament a la seva capital: el Pont de Suert, on van passar la revetlla per tercer any consecutiu.

Com sol ser tradició, uns quants membres dels blauturquesa van pujar al Faro, el lloc on es reuneixen els fallaires, una tradició que, com els castells, està reconeguda per la UNESCO com a patrimoni de la Humanitat. Amb els fallaires locals, els blauturquesa van participar en la baixada de falles fins el centre de la població.

Allà els esperava la resta de la colla, concentrats a la plaça del Mercadal, que va aixecar un pilar per donar la benvinguda a la vila a la serp de foc que baixava per la muntanya, en un moment màgic que va fusionar les dues tradicions.

L'endemà al matí, dissabte, els Castellers van fer una cercavila pels carrers principals del poble i una diada castellera, en què, després de desmuntar el 3 de 7, van descarregar el 2 de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6 amb pilar.

Ara, els blauturquesa preparen, amb tres assajos especials dimarts, dimecres i dijous, la Festa Major de Terrassa, on preparen els seus majors reptes. La colla convida tothom que vulgui participar-hi que s'acosti al seu local, al carrer de Pasteur, per viure la Festa Major des de dins.