Últim esforç dels Minyons abans d'una Festa Major que pot ser històrica

Els malves descarreguen el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8, el 2 de 8 i el pilar de 7, una actuació que volen pujar un pis al raval de Montserrat | Els Castellers de Vila de Gràcia no poden amb el 3 de 9 i els Bordegassos de Vilanova completen el 4 de 8 per tercera setmana seguida

3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa al Camp d'en Grassot.
3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa al Camp d'en Grassot. | Minyons
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:14h
Els Minyons de Terrassa ja han entrat en la recta final cap a la Festa Major de la seva ciutat, en què plantegen uns objectius molt ambiciosos: com a mínim, tres castells de Gamma Extra, un dels quals el 3 de 10. Els malves han actuat aquest diumenge a la Festa Major del Camp d'en Grassot, al districte de Gràcia de Barcelona, on, precisament, han descarregat els castells que volen fer al raval de Montserrat aquest diumenge però amb un pis menys, en una diada que s'ha allargat massa.

Els Minyons han començat amb un 3 de 9 amb folre que tenen dominat i que han descarregat amb comoditat. Precisament, pujar un pis aquest castell seria el gran objectiu per la Festa Major. Els malves han continuat amb un 5 de 8 solvent, i amb un 2 de 8 amb folre que tampoc ha donat massa problemes als malves.

El pilar de 7 amb folre, el segon de l'any, sí que ha bellugat una mica més a la sortida de la canalla, però sense perillar. Bona diada, doncs, dels de Nani Matas, que encaren una setmana intensa d'assajos que culminarà diumenge al migdia, on poden fer la millor Festa Major castellera de la història.

Els Castellers de la Vila de Gràcia, que exercien d'amfitrions no han tingut el mateix èxit. Els de la camisa blau marí han descarregat, de sortida, un 4 de 8 lleuger i que no els ha donat massa problemes. Tot i això, els graciencs no han pogut amb el gran objectiu del dia, l'estrena del 3 de 9 amb folre, que han desmuntat dues vegades, a més de desmuntar-ne, també un peu: el primer cop, tot i que tenia bones mides, per problemes amb la canalla; i l'altre, perquè ha pujat amb males mides i bellugant en excés des d'un començament. Els d'Oriol Vilajosana han acabat amb el 3 de 8.

Per últim, els Bordegassos de Vilanova han completat, per tercera setmana consecutiva, el 4 de 8, que han pogut descarregat tot i alguns desajustaments de mides. Els de la camisa groc terrós han continuat amb un 5 de 7 que també s'ha desquadrat a la torre, després d'un intent que han desmuntat quan l'enxaneta ja havia fet la primera aleta, i han acabat amb el 4 de 7 amb pilar.