La Mostra del Coneixement d'Estiu arrenca aquest dimarts a la plaça Vella

Enguany el programa inclou 29 propostes fins a finals de juliol

Redacció
26 de juny del 2017
La 8a edició de la Mostra del Coneixement d’estiu a Terrassa arrencarà aquest dimarts 27 de juny, a les 18 h, amb un acte inaugural obert a tothom a la plaça Vella. L’activitat comptarà amb l’exhibició del monoplaça elèctric EcoRZ pels carrers del centre de Terrassa. A més, es podran veure els projectes que estan duent a terme alguns grups d’estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). A l’acte de presentació de la Mostra també hi participaran els grups UPC ecoRacing, MotoSpirit, Trencalòs i UPC Venturi, que desenvolupen prototips propulsats per energies no contaminants.

UPC ecoRacing desenvolupa monoplaces de competició per participar a la Formula Student, una competició internacional d’enginyeria on els equips d’estudiants de les millors universitats del món tenen l’oportunitat d’aprendre dissenyant i fabricant monoplaces i seguint un reglament tècnic. Amb l'últim monoplaça, 100% elèctric, s'han situat com el millor equip de Formula Student de l'estat i el setè del món. Actualment, entre combustió i elèctrics, hi ha al voltant de 1.000 equips arreu del món.

MotoSpirit és un equip integrat per 13 estudiants d’Enginyeria de la UPC de Terrassa que competeix en la categoria de motocicletes elèctriques a la 5a edició de la Formula MotoStudent, competició universitària internacional, promoguda per Moto Engineering Foundation, que es disputa al circuit de MotorLand Aragón. En l’última edició van dissenyar i fabricar una moto elèctrica (Chispitas), que va guanyar la carrera d’MS2 i va assolir la 2a posició en el campionat de MotoStudent Electric. En la 3a edició de Formula MotoStudent, MotoSpirit va dissenyar i fabricar una motocicleta de competició de 250cc 4T (Moto3), aconseguint una 4a posició en la cursa d’MS2.

Trencalòs Team és un equip integrat per 15 estudiants d’enginyeria mecànica i d’enginyeria aeronàutica que dissenyen i construeixen aeromodels no tripulats de caràcter artesanal. Organitzen bianualment un concurs obert al públic anomenat Paper Air Challenge.

L’equip UPC Venturi està format per 15 estudiants de l'ESEIAAT i ha construït el V-17, un avio elèctric de més de tres metres d’envergadura capaç d’enlairar-se amb un pes afegit superior als 10 kg. L’aparell participarà, el proper mes d’agost a Croàcia, a la competició internacional Air Cargo Challenge 2017.

Una Mostra amb 29 activitats per apropar el coneixement

La Mostra del Coneixement d’Estiu, que organitza l’Ajuntament a través del Servei d’Universitat, comptarà aquest any amb una proposta de 29 activitats obertes a la ciutadania que s’iniciaran amb l’acte d’inauguració previst per al dimarts, 27 de juny, i que s’allargaran fins a finals del mes de juliol.

L’objectiu de la Mostra és treballar per tal d’apropar el coneixement, de diferents àmbits i sectors, a la població en general i fomentar els vincles entre el món universitari, la innovació, les noves tecnologies i la ciutadania a través de la transferència de coneixements. Les diferents activitats programades abasten diversos àmbits i temàtiques, com ara la salut visual, l’economia social, la història de Terrassa, l’edició i muntatge fotogràfic, la creació de pàgines web, la programació o la comunicació, entre d’altres. Tindran diferents formats i durades i s’impartiran a diferents ubicacions de la ciutat.

Per assistir a aquests cursos cal formalitzar prèviament la inscripció i fer el pagament de la taxa establerta que variarà en funció del curs i de l’entitat que l’imparteixi.