Varietat de propostes en la nova temporada de circ del Centre Cultural Terrassa

El Petit Príncep, Gisela, el Mag Lari i el Mag Sun se sumaran a cinc espectacles de circ diferents i d'alta qualitat al llarg de la tardor

La presentació de la temporada ha comptat amb diversos artistes que han explicat el seu espectacle.
La presentació de la temporada ha comptat amb diversos artistes que han explicat el seu espectacle. | CCT
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:47h
La segona part de la sisena temporada de circ i espectacles familiars del Centre Cultural Terrassa, que es desenvoluparà entre el setembre i el desembre, comença a escalfar motors.

Després de l'èxit de les anteriors edicions i, en particular, de la temporada de primavera - amb 8795 espectadors, gairebé el triple que l'any passat - arribaran a l'equipament egarenc dos musicals de gran èxit, dos mags de projecció internacional i cinc propostes de circ que, més enllà de la qualitat que tenen en comú, seran una mostra de la varietat que engloba el gènere.

Pel que fa a la sisena Temporada de Circ, una de les grans apostes del Centre Cultural Terrassa, comptarà amb quatre espectacles que tenen com a objectiu convertir la ciutat en un referent d'aquest art. 

Circ inclusiu, tradicional, teatral i innovador

El Mur, l'espectacle inaugural del novè Festival de Circ de Terrassa, serà l'encarregada de donar el tret de sortida a la temporada el 3 de setembre. El principal atractiu del projecte és veure com dotze artistes amb capacitats diverses treballen plegats per enderrocar, precisament, un mur per construir un món més igualitari.

Per contra, el circ més tradicional prendrà el protagonisme el 8 d'octubre amb Xarivari Blues, del Circo Los, format per quatre brasilers que havien estudiats plegats i s'han trobat a Catalunya. L'obra vol ser un homenatge, a ritme de blues, als mestres del circ, però amb el toc personal de cadascun dels artistes.

La figura del pallasso centrarà Rhümia, la segona part de l'espectacle Rhum, un homenatge per partida doble: als pallassos Enrico Jacinto Sprocani i a Monti, l'impulsor de l'espectacle, i que crearà un univers màgic de clown amb un cant a l'esperança i a la importància del riure.

I, per últim, i abans del Circ de l'Any que tancarà la temporada, el darrer espectacle del cicle serà Lurrak, un xou de circ teatral que narra la història d'una revolta obrera al Bilbao dels anys 60, movent-se entre l'absurd, el còmic i la tradició obrera. Tot plegat, amanit amb música en directe amb instruments tradicionals bascos com la txalaparta, la trikitixa i l'alboka.

Gisela, El Petit Príncep i els mags Lari i Sun, espectacles familiars

Dins de l'aposta del Centre Cultural per incorporar noves disciplines i, sobretot, nous públics, el Centre Cultural portarà a Terrassa, l'1 d'octubre, el musical Gisela y el libro mágico, protagonitzat per Gisela, la veu per excel·lència de Disney a l'estat espanyol, i amb cançons d'aquestes emblemàtiques pel·lícules. També estarà acompanyada per altres cares com Elsa Anka o Carlos Gramaje, protagonista de Mar i Cel, entre d'altres.

L'altra gran cita dels musicals serà el diumenge 12 de novembre, quan arribarà a Terrassa un dels majors èxits del teatre familiar dels últims anys: l'adaptació d'Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 del clàssic El Petit Príncep, en dues sessions.

Pel que fa a la màgia, el primer espectacle serà Dolce Vita, del mediàtic Mag Lari, el 28 d'octubre, en què el popular il·lusionista barrejarà un show de màgia àgil i divertit amb els tòpics italians. L'altre serà el de l'escapista Mag Sun, Magic Spectacular, un xou de gran complexitat i que conclou amb un dels trucs més emocionants: el d'escapar d'un tanc d'aigua.

Valoració positiva del circ al Centre Cultural

El director del Centre Cultural, Adrià Fornés, ha valorat molt positivament la primera part de la temporada, que, a més, ha recollit un nivell de satisfacció del públic del 95%, amb què s'assoleixen "dos objectius: portar gent al Centre Cultural i que en surtin satisfets". De fet, les quatre funcions de primavera van portar 2.381 espectadors a l'equipament, amb una ocupació del 81%.

El responsable de producció de la temporada BBVA de Circ, Toni Aliaga, ha destacat que una de les màximes és fer que el Centre Cultural "sigui una plataforma pel circ de Terrassa però també un lloc on portar el circ de fora a la ciutat". En aquest sentit, Boris Ribas, un dels artistes, ha agraït que l'equipament terrassenc dignifiqui el gènere i l'ajudi a definir-se com a art escènica i, per tant, com a cultura, una consideració que fa pocs anys que té.

Les entrades per tota la segona part de la temporada de circ i espectacles familiars s'han posat a la venda aquest mateix dijous al migdia. Es poden comprar a través de la pàgina web de l'equipament o a les taquilles del mateix Centre Cultural Terrassa.
 

Adrià Fornés, director del Centre Cultural Terrassa, durant la presentació de la temporada de circ. Foto: CCT