Xavi Serra, del CN Terrassa, abandona el waterpolo de primer nivell

El jugador, de 21 anys, al·lega que ha perdut les ganes de jugar

Xavi Serra, en un partit amb el CN Terrassa.
Xavi Serra, en un partit amb el CN Terrassa. | CNT
Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:53h
El jugador del sènior masculí de waterpolo Xavi Serra no formarà part del planter del CN Terrassa 2017-2018. El manresà, de només 21 anys, ha decidit abandonar el waterpolo d’elit, com a mínim, de manera temporal. 
 
“Majoritàriament, juguem a waterpolo perquè ens agrada, perquè en tenim ganes, no pas per motius econòmics. De mitja temporada cap a aquí, he perdut motivació, fins al punt que el waterpolo s’ha convertit en un problema en lloc d’en un esport del qual has de gaudir”, explica Serra. “En un principi, vaig pensar que es tractava d’una baixada puntual de l’estat d’ànim i que se’m passaria, però no ha estat així. Aquesta insatisfacció m’afectava fins i tot fora de l’aigua, em sentia més apagat i menys alegre que de costum”, un procés personal que ha portat Serra a aparcar el waterpolo d’elit almenys la temporada que ve “per veure si es torna a encendre la flama”.
 
El manresà, estudiant de Psicologia, vol remarcar que el tracte del club ha estat immillorable. “Enguany ho tenia tot per jugar a waterpolo. No em puc queixar gens ni mica. A més, el club és com una família. La relació amb els companys i amb els tècnics és molt bona. Però quan el que fas cada dia no t’acaba d’omplir, cal ser conseqüent. Cal fer el que a un li vingui de gust en la mesura del possible”.
 
Com a jugador del sènior masculí, Serra destaca dos moments, “la temporada que vam acabar primers de la fase regular, quan vam ser capaços de guanyar el Barceloneta en els dos partits de lliga, i el retorn a Europa d’aquesta temporada, una experiència magnífica amb els companys”.
 
Cinc temporades al primer equip
 
Nascut a Manresa el 23 de gener de 1996, Xavi Serra va iniciar-se al waterpolo als set anys al CN Manresa. Al cap de cinc anys, va entrar becat al CAR de Sant Cugat, moment en què va fitxar pel CN Terrassa. Serra va ingressar al primer equip la temporada 2012-2013 de la mà de Dani Nart i compta amb un palmarès notable amb les seleccions espanyoles de categories inferiors. Sobresurt la medalla de plata assolida en el Campionat del Món Sub’19 d’Istanbul 2014, any en què també va disputar el Campionat d’Europa Sub’19 a Tbilisi (Geòrgia), en el qual va obtenir el setè lloc. Abans, l’any 2013, va participar en el Campionat d’Europa Sub’18 a Malta, en què Espanya va classificar-se també en setè lloc. Finalment, l’any 2015, va disputar el Campionat del Món Sub’20 a Almaty (Kazakhstan), on va aconseguir la cinquena plaça.