Contratemps dels Minyons a dues setmanes de Festa Major

Els malves descarreguen el 3 de 9 amb folre a Cornellà però no poden amb el 4 de 9 amb folre | Els Capgrossos de Mataró completen un castell de nou i els Castellers de Cornellà, el 5 de 7

3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa a Cornellà.
3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa a Cornellà. | MT
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:39h
La plaça de l'Església de Cornellà de Llobregat ha estat, aquest diumenge al migdia, l'escenari d'una de les diades castelleres més destacades que es veuen al Baix Llobregat any rere any: la Diada de Corpus, dins dels actes de Festa Major de la població.

Els Minyons de Terrassa, que solen ser fixes en el cartell de l'actuació, es tornaven a presentar aquest any com els caps de cartell de la diada, amb la intenció de portar a plaça per primera vegada dos castells de nou pisos. Els malves han començat amb un 3 de 9 amb folre solvent, el quart de la temporada, abans d'atacar l'estrena de la jornada, el 4 de 9 amb folre.

Tot i això, els malves no han tingut sort amb aquest castell. El primer intent ha pujat amb males mides als pisos inferiors des d'un començament, i l'han desmuntat quan els dosos tot just es col·locaven, després d'un sotrac. El segon intent pujava amb millors mides, però quan encara estaven entrant els sisens, el castell s'ha trencat pels quints sense previ avís, davant la impotència de la colla terrassenca.

Això sí, a la tercera ronda, els Minyons han fet gala de la seva bona feina amb un fantàstic 5 de 8 que, si els assajos acompanyen, podrien pujar un pis de cara a la seva Festa Major, el 2 de juliol. Unes bones sensacions que s'han repetit amb el pilar de 6, que ja han descarregat sis cops i que, de fet, ja es va veure dalt d'un folre la setmana passada a Berga.

Pel que fa als Castellers de Cornellà, han començat amb un 5 de 7 solvent que, tot i algun petit desajust a les mides de la torre, no ha fet patir els de la camisa lila. Els amfitrions han continuat amb un 3 de 7 i un 4 de 7, dos castells que tenen perfectament dominats.

L'altra colla convidada a la plaça de l'Església han estat els Capgrossos de Mataró. Els de la camisa blau marí han començat amb un 4 de 8 que tenen perfectament dominat i que probablement podrien pujar un pis molt aviat. La gran aposta dels mataronins ha estat, doncs, el 3 de 9 amb folre, que han descarregat amb molta confiança per tercera vegada aquest any. L'última ronda ha servit als de Mataró per descarregar el primer 7 de 8 de la temporada, que han pogut dominar perfectament.