La Cambra de Terrassa reconeix amb els seus premis les empreses més destacades de l'any

L'entitat va reconèixer el lideratge empresarial de Baldiri Miret en un acte presidit pel conseller d'Empresa, Jordi Baiget

Foto de grup dels premiats i autoritats als Premis Cambra 2017.
Foto de grup dels premiats i autoritats als Premis Cambra 2017. | J. A.
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:58h
La masia La Tartana de Matadepera va omplir-se aquest dijous al vespre per l'entrega dels Premis Cambra 2017, els guardons que atorga la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa a les empreses més destacades de la seva demarcació. La gala va marcar, a més, un aniversari rodó: es celebraven els 40 anys dels primers reconeixements de la Cambra, aleshores en forma de Medalles al Mèrit Exportador, el 1977.

Empresaris, polítics i personalitats diverses van trobar-se en un acte que va estar presidit pel conseller d'Empresa, Jordi Baiget, acompanyat per alcaldes i alcaldesses com el de Terrassa, Jordi Ballart, la de Sant Cugat, Mercè Conesa o la de Rubí, Ana María Martínez.

L'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, va donar la benvinguda als assistents al seu municipi, i va agrair als empresaris "l'esforç i la dedicació, sobretot en recerca, que ajuda a tirar endavant el país i a progressar". La innovació i l'emprenedoria van ser, de fet, un dels eixos principals del discurs del president de la Cambra, Marià Galí.

Galí també va voler defensar el  paper dels empresaris i dels seus esforços per la recuperació econòmica. A més, va mencionar el paper d'Europa que, tot i les crítiques i la crisi, ha de ser un aspecte clau per la internacionalització i les exportacions: "calen més projectes d'integració per consolidar i potenciar el que s'ha assolit fins ara", i va afirmar que el resultat de les eleccions britàniques també poden facilitar una millor relació amb el Regne Unit.

"Cal tornar a associar capitalisme amb progrés social, si no, la inestabilitat s'accentuarà", va afegir Galí, que va dir que "estem davant dels reptes socials més transcendents i complexes" i va acabar reafirmant el suport de la Cambra a les decisions parlamentàries majoritàries a Catalunya, tot i avisar que "sigui quina sigui la decisió que prenguin els ciutadans, s'haurà de prosseguir amb la tasca de construir un marc de relacions favorable als interessos econòmics, polítics i socials del país".

Per la seva banda, el conseller Baiget va lloar el sector empresarial català i la seva gran diversitat, que es mostra especialment al Vallès Occidental: "cal sentir-se'n orgullosos", va dir el conseller. "Hem sigut capaços de crear un teixit al voltant de les grans empreses, i tot plegat ajuda a vertebrar el territori", va afirmar Baiget, que també va reclamar més col·laboració entre empreses privades.

Homenatge a Baldiri Miret

El gran homenatjat de la nit va ser l'empresari terrassenc Baldiri Miret i Ollé, president executiu del grup Lamirsa, dedicat al desenvolupament i la producció d'additius químics especialitzats per al sector químic industrial, alimentari i cosmètic.

La Cambra va reconèixer l'aposta de l'empresa, fundada pel mateix Miret amb el seu germà Salvador el 1959, per la recerca i el desenvolupament en el seu àmbit, que l'han portat a ser un referent en la seva especialitat. Per exemple, l'entitat va destacar la nova molècula antibacteriana LAE, creada per l'empresa a partir del 1995 i que ha estat reconeguda en l'àmbit internacional.

Sota el comandament de Miret, Lamirsa ha ampliat el seu mercat i ha col·laborat amb institucions públiques, universitats, centres tecnològiques i entitats privades, i ha reclamat més recursos per promoure la recerca i menys traves per la promoció del talent.

Tretze empreses premiades

Un total de tretze empreses van rebre un reconeixement. Deltalab, de Rubí i dedicada al disseny i fabricació de productes d'un sol ús per a laboratoris, i Faro Barcelona, de Castellbisbal, que dissenya i fabrica solucions d'il·luminació i ventilació, van rebre el premi a la Trajectòria Internacional Consolidada.

L'empresa dedicada a la innovació per a cadires de rodes Batec Mobility, de Sant Quirze, i Serafí Indústria Gràfica Publicitària, de Terrassa, es van endur el reconeixmenet a la Iniciació a la Internacionalització. Bidons Egara, dedicada al reciclatge d'envasos a Viladecavalls, i MútuaTerrassa van ser els guardonats en la categoria de Compromís i Sostenibilitat.

A la categoria d'Empresa Saludable, les premiades van ser el laboratori de proves diagnòstiques CatLab, de Viladecavalls, i Nifco, dedicada a fabricar components amb materials termoplàstics per l'automoció a Terrassa. Amate Audio, de Terrassa, dissenyadors i fabricants de sistemes de so professional, i HP Printing and Computing Solutions, amb seu a Sant Cugat, van ser premiats per l'Impuls a la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament.

Per últim, Invinet Sistemes, de Sant Cugat i dedicada a les solucions per la facturació electrònica, i l'agència de disseny i desenvolupament de producte i marca Lúcid, de Terrassa, van endur-se el reconeixement a la Millor Iniciativa Comercial i de Serveis, mentre que Appart810 Laser Office, de Sant Cugat i especialitzada en l'arquitectura i el disseny especialitzat en el tall i gravat làser, va ser reconeguda com millor Empresa de Nova Creació.
 

L'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, amb el conseller Jordi Baiget i el president de la Cambra, Marià Galí. Foto: Joaquim Albalate