Demanen que Terrassa municipalitzi el servei dels menjadors escolars

La secció sindical d'USOC a l'empresa Serhs, l'actual concessionària, es queixa d'un retrocés en les condicions laborals dels treballadors

15 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:13h
La secció sindical d'USOC a l'empresa Serhs. Segons el sindicat, l'empresa intenta imposar un seguit de mesures i canvis que precaritza les condicions de treball i, de retruc, el servei que es dona als menjadors. Per això, aquest col·lectiu demana a l'Ajuntament que municipalitzi el servei a la fi de l'actual concessió, que s'acaba el 2020.

USOC lamenta que l'empresa està "fent pagar als treballadors" el pressupost baix i el gran nombre de beques menjador que van fer guanyar el concurs a Serhs, "tot i haver quedat la penúltima en la valoració tècnica", a partir de la subrogació del personal, que provenia de l'anterior concessionària.

Entre els exemples que posen, els treballadors lamenten que l'empresa vulgui aplicar-los el conveni del lleure, que implicaria sous més baixos, la pèrdua de diversos plus com el de manutenció o el de vestuari, així com la pèrdua de dies personals. També lamenten que s'intenti imposar un calendari laboral que indica que els treballadors deuen dies a l'empresa, quan defensen que és al contrari, així com contractacions irregulars per dies o setmanes, en comptes de contractes d'interinitat.

A més, també denuncien que hi ha hagut un augment de la càrrega de treball a les cuines, especialment pel gran nombre de beques promès per l'empresa i pel preu del menú dels professors, inferior a dos euros, sense que hagin augmentat el personal o les hores per garantir la prestació correcta del servei.

Per tot plegat, la secció sindical d'USOC "condemna" les pràctiques de l'empresa Serhs, i en fa responsable l'Ajuntament per "haver adjudicat el servei en base a un ple de condicions que no imposava a l'empresa el manteniment de les condicions laborals de les treballadores", ni tampoc estipulava les ràtios de cuina.

Les treballadores i treballadors demanen, per tot plegat, que l'Ajuntament internalitzi el servei en finalitzar la concessió vigent, ja que "és l'única manera de prestar un servei de bona qualitat i a un millor preu, i de garantir unes condicions laborals dignes que no precaritzin encara més, si cap, el sector". També reclamen que Terrassa sigui considerada un sol centre de treball i que disposi d'un comitè propi de treballadors.