L'escola Rosella de Viladecavalls enterra una càpsula del temps

La càpsula, que conté missatges i objectes dels alumnes, s'obrirà el 2037

La càpsula del temps de l'escola Rosella.
La càpsula del temps de l'escola Rosella. | Aj. Viladecavalls
Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:48h

La càpsula del temps de l'escola Rosella. Foto: Aj. Viladecavalls


Els alumnes de l'escola Rosella van dipositar missatges pels seus companys del futur, el passat divendres 9 de juny al matí, en una càpsula del temps que s'obrirà d'aquí a vint anys, coincidint amb el 50è aniversari del centre educatiu.

A l'acte van participar totes les classes de l'escola i va comptar amb la presència de l'inspector del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Joan Forner i el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Viladecavalls, Jesús Porres.

La jornada va començar amb el lliurament dels premis del concurs de ràdio "Coneix la teva escola" i el certamen "Contes de Sant Jordi" i tot seguit, es va donar pas a la introducció dels missatges i objectes amb l'ambientació d'una música futurista i amb molta expectació per part dels alumnes, docents i familiars. Fotografies, un diccionari, codis QR, un estoig amb material escolar, escrits, entre altres, van ser dipositats a la càpsula del temps per part dels representants de totes les classes de l'escola i les monitores del menjador.

Una vegada segellada, la càpsula es va introduir en un amagatall de l'escola on romandrà els pròxims vint anys, fins a la celebració del 50è aniversari, quan s'obrirà i es mostrarà el contingut del recipient als alumnes d'aquell moment.

Una càpsula del temps és un recipient en el qual es dipositen objectes i missatges representatius de cert període i que s'amaga amb l'esperança de ser recuperat en un futur més o menys pròxim. La primera vegada que va ser empleada l'expressió càpsula del temps va ser durant l'Exposició Universal de Nova York el 1939.