Els Minyons porten el 3 de 9 i el pilar de 7 a la diada de Quatre Fuets de Berga

Els Castellers de Berga fan la millor actuació de la seva història, amb el 2 de 7 més matiner | Els Bordegassos de Vilanova descarreguen el 4 de 8 i Capgrossos també fan el 3 de 9 a la plaça de Sant Pere

Els Minyons han descarregat a Berga el primer pilar de 7 de la temporada.
Els Minyons han descarregat a Berga el primer pilar de 7 de la temporada. | Watchity/Minyons
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:37h
La Patum de Berga s'acosta i els castells li han fet de preludi aquest diumenge en l'escenari inigualable de la plaça de Sant Pere, en la que ha estat una gran diada de Quatre Fuets tot i la forta calor que feia a la capital del Berguedà: el termòmetre de la plaça ha arribat a marcar 34 graus.

Els Castellers de Berga han fet una de les seves millors actuacions, els Bordegassos de Vilanova han estrenat el 4 de 8 aquest any i els Capgrossos de Mataró i els Minyons de Terrassa han portat castells de nou a una plaça que, en molt pocs dies, s'omplirà de patumaires per una de les festes més destacades de la cultura popular catalana.

Els Minyons de Terrassa han superat els seus registres d'aquesta temporada, a només tres setmanes de la seva Festa Major. Els malves han començat amb el tercer 3 de 9 amb folre, un castell al qual ja li han trobat la mida. El 5 de 8 ha estat el seu segon castell, i han completat les rondes de castells amb el 2 de 8 amb folre. La cirereta, però, ha arribat a la ronda de pilars, amb l'estrena aquesta temporada d'un esplèndid pilar de 7 amb folre, que demostra que la nova alineació funciona i que té, encara, recorregut per endavant.

Pel que fa als amfitrions, han fet la que consideren la millor actuació dels seus cinc anys d'història. Els berguedans han començat amb el primer 7 de 7 de la temporada, un castell que han descarregat sense problemes, abans d'atacar un 5 de 7 que, tot i que se'ls ha tancat de mides, han pogut defensar sense problemes.

La gran aposta dels de Berga ha estat el 2 de 7, un castell que van descarregar per primera vegada el passat octubre, i que aquest diumenge han completat per quarta vegada a la seva història. Tot i que l'han hagut de treballar, han pogut descarregar l'estructura sense patir en excés, entre l'eufòria de la colla i de la plaça.

Els Bordegassos de Vilanova també han fet una gran actuació, la millor de la seva temporada fins al moment. Els de la camisa groc terrós han començat pel 4 de 8, un castell que per Sant Jordi només havien carregat i que, a Berga, han descarregat amb bones sensacions. Els vilanovins han estrenat, a la segona ronda, el 7 de 7, que han descarregat sense massa problemes, i han acabat amb el 5 de 7.

Els tercers en actuar han estat els Capgrossos de Mataró, que no havien actuat mai a la capital del Berguedà. Els del Maresme han optat per repetir la seva millor diada de l'any, que van fer diumenge passat al seu aniversari. Els Capgrossos han començat per un bonic 2 de 8 amb folre, per continuar amb el 3 de 9 amb folre i amb un 4 de 8 que podrien pensar a pujar un pis en les properes setmanes.

Per últim, els Minyons de Terrassa també han superat els seus registres d'aquesta temporada, a només tres setmanes de la seva Festa Major. Els malves han començat amb el tercer 3 de 9 amb folre, un castell al qual ja li han trobat la mida. El 5 de 8 ha estat el seu segon castell, i han completat les rondes de castells amb el 2 de 8 amb folre. La cirereta, però, ha arribat a la ronda de pilars, amb l'estrena aquesta temporada d'un esplèndid pilar de 7 amb folre, que demostra que la nova alineació funciona i que té, encara, recorregut per endavant.

Diada dels Quatre Fuets
Plaça de Sant Pere, Berga
Castellers de Berga: 7de7, 5de7, 2de7, 2P5
Bordegassos de Vilanova: 4de8, 7de7, 5de7, V5
Capgrossos de Mataró: 2de8f, 3de9f, 4de8, V5+2P4
Minyons de Terrassa: 3de9f, 5de8, 2de8f, P7f
 

2 de 7 dels Castellers de Berga. Foto: CDB