​Maties Serracant, tinent d'alcalde de Sabadell: «El Quart Cinturó no es farà»

L’Ajuntament de Sabadell titlla d'aberració que es reprengui el projecte del Quart Cinturó i adverteix que mentre hi hagi el govern actual no es farà

Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:53h
L’Ajuntament de Sabadell s’oposa de totes totes a la possibilitat que el Quart Cinturó acabi unint Terrassa i Granollers a través del nord de la ciutat. Així ho ha assegurat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de Sabadell, Maties Serracant, que respon així a l’anunci d’adjudicació de l’estudi informatiu de la via B-40 entre els dos municipis.

El traçat que hauria de passar pel nord de la capital vallesana i espais naturals com ho són l’entorn de Can Deu o l’espai protegit de Gallecs, a cavall entre els dos vallesos. Serracant qualifica la proposta d’aberració i adverteix que mentre l’actual govern es trobi al capdavant de la ciutat no serà possible fer aquesta carretera. 

El tinent d’alcalde s’ha mostrat molt contundent amb la postura del consistori vallesà al respecte, i ha reiterat que el Vallès no necessita cap infraestructura que sigui de titularitat estatal, donat que es tracta de vies de pas, sinó que el que cal són carreteres internes que connectin el territori. “Per aquí no passarà mai cap Quart Cinturó mentre aquest govern sigui a la ciutat”, ha expressat Serracant, que ha recordat que l’estudi que encarrega ara el ministeri espanyol de Foment torna a encarregar un estudi que ja va caducar, fet que suposarà “llançar els diners”.

“És absolutament innegable que això avui és una aberració, que el ministeri de Foment segueixi endavant amb la tramitació, gastant milions d’euros redactant l’estudi informatiu, és inqualificable després dels anys que portem”, apunta. Amb tot, aposta perquè es faci un debat amb dades reals de la mobilitat al Vallès, i que es facin les millores en infraestructures necessàries, com ara connectar Castellar amb Sabadell, amb la Ronda Oest i amb la C-58 per alliberar pressió d’altres espais, com la Gran Via de Sabadell. “El ministeri no passarà mai una traça per la part alta del Vallès, fa 20 anys que ho diuen, nosaltres treballem en la diagnosi i l’elaboració de propostes”, ha reiterat.