«Pàtria», «Capità calçotets» i «La Momia», entre les estrenes de la setmana

La cartellera també compta amb "American Pastoral", el debut d'Ewan McGregor en al direcció, i "El sueño de Gabrielle", protagonitzada per Marion Cotillard i premiada al BCN Film Fest

Tom Cruise torna amb «La Momia»
Tom Cruise torna amb «La Momia»
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:58h
Èpica i orígens de Catalunya, humor delirant, còmic i animació, els convulsos anys 60 als EUA, una història amb un amor d'època, o el retorn d'un clàssic del cinema fantàstic, La Mòmia, il·luminen una cartellera setmanal que arriba carregada de novetats i títols per a tots els gustos.

Pàtria
Segons explica la llegenda, Otger Cataló va conquerir Catalunya als sarraïns. La història se situa al segle VIII, 200 anys abans que el comte de Barcelona, Osona i Girona, Guifré el Pilós, assentés les bases del que avui es coneix com a Catalunya. La llegenda explica que del cognom de Cataló després se'n va derivar el mot que donaria nom al país. A partir d'aquesta llegenda, Charansonnet ha elaborat Pàtria, un film de cinema èpic amb escenes d'amor, desamor, cavalleresques i, fins i tot, una crema de bruixes. Amb Miquel Sitjar, Boris Ruiz i Àngels Bassas, entre d'altres.


La Momia
Després d'anys enterrada, la mòmia d'una antiga princesa egípcia desperta en l'època actual i sembre el caos per venjar-se d'una injustícia patida al passat. Amb La Momia, Tom Cruise torna a la gran pantalla acompanyat de Russell Crowe, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance, Javer Botet, Marwan Kenzari i Sofia Boutella. La producció és un remake del clàssic de terror de La Mòmia. En aquesta ocasió, el nou film es basa en un còmic protagonitzat íntegrament per una dona i ofereix una nova versió sobre el món dels déus i els monstres.


Capità calçotets
Dos escolars companys de classe que gaudeixen fent entremaliadures i dibuixant còmics. El director de l'escola, cansat de l'actitud dels joves, decideix separar-los per acabar amb la seva amistat i amb les bromes. Davant de la decisió, en Jorge Betanzos i Berto Henares hipnotitzen el director amb un anell màgic i el converteixen en un dels superherois d'un dels seus còmics: el Capità calçotets. Tot plegat es complicarà quan els dos protagonistes perdran el control de la situació i el director es transformarà en el seu pitjor malson.  


American Pastoral
Seymour Levov, 'el Suec', és un exitós home de negocis casat amb Dawn, una ex reina de la bellesa. Quan la filla del protagonista, la Merry, desapareix en ser acusada de cometre un acte violent, 'el Suec' es dedicarà a buscar-la i a reunir a la seva família. Però en aquesta recerca desesperada descobrirà una realitat que el remourà de dalt a baix, obligant-lo a afrontar el món que el rodeja. Després d'això, res tornarà a ser el mateix: cap família americana tornarà a ser el que era. Debut d'Ewan McGregor en la direcció, amb Dakota Fanning, Jennifer Connelly, Rupert Evans i Uzo Aduba.
 

El sueño de Gabrielle
Film que presenta la història d'una jove de la Provença francesa a qui els seus pares obliguen a casar-se amb un granger espanyol honrat i amorós. Gabrielle coneixerà a un soldat ferit a la Guerra d'Indoxina amb qui descobrirà l'amor i el desig de ser estimada. La protagonista desitjarà escapar amb el seu nou amor i alliberar-se d’un matrimoni que la fa sentir sense vida. Gabrielle apostarà per l'amor i per fer possible el seu somni.  El triangle amorós el formen els actors Marion Cotillard, Louis Garrel i el català Alex Brendemühl. El film de Nicole Garcia va obtenir el premi del jurat del recent BCN Film Fest a la millor pel·lícula.


Testigo
Lahistòria d'en Duval, un home que després de dos anys a l'atur rep una misteriosa trucada amb una oferta de feina molt ben pagada. Sense pensar-s'ho gaire acceptarà. El nou ofici d'en Duval consistirà en transcriure trucades telefòniques intervingudes. Poc a poc el protagonista serà conscient que no té una feina normal. I és que en realitat formarà part d’una complexa trama política en el món de l’espionatge i dels serveis secrets. En Duval, encarnat per François Cluzet, se li complicaran les coses i començarà a rebre amenaces de mort. A partir d’aquí se sentirà en perill. Thomas Kruithof dirigeix 'Testigo', un thriller encapçalat per François Cluzet i amb Denis Podalydès, Sami Bouajila, Simon Abkarian i Daniel Hanssens, entre d’altres.  


Una policía en apuros
Johanna Pasquali és una agent de policia força peculiar. S'oblida de les coses, és distreta i maldestre. És agradable però des d’un punt de vista professional és un zero a l'esquerra. Tot i que té bona punteria, habilitat pel combat i intuïció policial, Pasquali s'ha convertit en una amenaça tant pels criminals i els ciutadans com pels seus companyes de feina. Però això l’agent de policia està relegada a posar multes de trànsit i a investigar petits furts en comerços. Però la protagonista del film dedicarà cada minut del seu temps lliure en fer realitat el seu somni: ser la primera dona en entrar a la unitat d’elit de la policia francesa. Dirigida per Dany Boon.