Alfredo Vega defensa a TV3 l'eficiència de la gestió directa i la sobirania del ple

El regidor de l'Aigua afirma el procés de municipalització no sortirà car

El regidor de l'Aigua de Terrassa, Alfredo Vega, a TV3.
El regidor de l'Aigua de Terrassa, Alfredo Vega, a TV3. | TV3
Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:40h
El regidor de l'Aigua de Terrassa, Alfredo Vega, ha defensat el procés de municipalització de l'aigua aquest dimarts al programa Els Matins de TV3. L'edil terrassenc ha explicat que el procés es troba en un moment de pròrroga forçosa per tal de "fer la liquidació efectiva" després de la finalització de la concessió a Mina Pública d'Aigües de Terrassa el passat 9 de desembre.

"L'Ajuntament no va contra ningú, vol el millor per a la ciutat", ha afirmat Vega, que ha defensat la sobirania del ple i la importància d'una bona governança de l'aigua en un moment en què entren en joc variables com ara el canvi climàtic. "La prioritat d'una empresa privada és el benefici econòmic i la prioritat de l'administració pública és la prestació d'un servei", ha resumit el regidor egarenc. "La gestió directa en aquest moment pot ser més eficient", assegura.

En aquests moments l'Ajuntament de Terrassa elabora l'expedient administratiu, un pas obligatori per "determinar quin és el model de gestió que més interessa a la ciutadania de Terrassa", ha explicat el regidor. El model favorit és ara per ara la gestió directa ja que hi ha una majoria política al ple que aposta per aquest model. "La previsió és que al ple del mes de juliol es determini amb claredat el model de futur", ha afegit.

Segons Vega, la cultura de l'aigua ha canviat després de 75 anys de concessió i "no tenen res a veure amb les circumstàncies en què es va produir la concessió" amb les actuals.

La municipalització del servei, segons ha assegurat Vega, no sortirà cara. El regidor de l'Aigua i primer tinent d'alcalde ha reconegut que les "versions legítimes de l'empresa" assenyalen que s'hauran de pagar indemnitzacions milionàries, però ha afegit que l'Ajuntament té informes que indiquen que no serà així.