Un curs per fer ratafia casolana, aquest dijous a Terrassa

Les begudes resultants del curs es podran tastar el proper mes d'octubre

Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:44h
Les ratafies resultants d'una edició anterior.
Les ratafies resultants d'una edició anterior. | Ramon Navarro/Arxiu ND
Per tercer any consecutiu, els Federins de Terrassa organitzen un curs i un concurs d'elaboració de ratafia. Amb la proximitat de Sant Joan, comença el ritual tradicional d'elaboració d'aquesta "infusió", i ho fan amb un curs obert a tothom aquest dijous 8 de juny.

El curs donarà una base teòrica de com elaborar aquesta beguda, a partir de les set de la tarda a l'Ateneu Terrassenc (passeig del Vapor Gran, 39). La sessió comptarà amb Maria Teresa Bacardit, guanyadora del concurs de l'any passat; Joan Gràcia, tercer classificat el 2016 i que ha editat un llibre pel coneixement de les herbes aromàtiques i diferents receptes de ratafia; Pere Vivó, professional de begudes espirituoses, Josep Sellarès, dels Federins, i Cesc Castellet, del Cafè Teatre.

Un cop els participants tinguin la base teòrica, començarà la cerca i selecció de les herbes, espècies i fruits, i tocarà deixar-ho macerar tot plegat a sol i serena fins la tardor, quan es podrà gaudir la beguda que, diuen, porta els esperits de la nostra terra.

De fet, el curs, que compta amb la col·laboració del Cafè Teatre, l'Ateneu Terrassenc, la Cooperativa del Candela i Amics del Vapor Gran, tindrà una segona part el diumenge 15 d'octubre: el Tercer Concurs d'elaboració de ratafies artesanals de Terrassa, amb degustacions i una Fira de productes relacionats, al passeig del Vapor Gran.