El Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa es penja tres medalles a l'Open Leotron

Arturo Oliver, Marina Roncal i Toni Bermejo han pujat al podi

Els tres medallistes del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa.
Els tres medallistes del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa. | CECT
Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 8:15h
Aquest diumenge, 28 de maig, com cada any, l’Associació esportiva Amicci dello Sport Circolo Calcio, vinculada a l’Scuola Italiana Marina Montessori de Barcelona, i liderada pel carismàtic esgrimista Lino Zago, ha organitzat l’emblemàtic torneig d’esgrima Open Leotron. El Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa (CECT) hi ha obtingut una fantàstica collita de tres medalles.
  
El CECT hi ha assistit amb quatre tiradors que hi han fet un excel·lent paper. Arturo Oliver, Toni Bermejo, Bernat Tobella i Marina Roncal han composat l’expedició egarenca. Després de dues voltes de poule on tots els tiradors i tiradores han lluitat entre ells sense distinció d’edats, sexes i categories, a l’hora de les eliminatòries els assalts s’han separat entre els diferents grups d’edat, i en categories masculina i femenina.
 
Arturo Oliver ha assolit la proesa de triomfar en la categoria Open imposant-se a la semifinal a Ausiàs March Calvo de la Secció d’Esgrima de la UPC, i  vencent a la final a Lino Zago (ADS) per un ajustat tanteig de 15 tocats a 14. El fet que Lino Zago fos el fill de l’organitzador de l’esdeveniment va dotar l’assalt d’una emoció especial, amb el públic azzurro volcat en animar el tirador local. Oliver va superar la pressió i va fer una excel·lent competició, tot i que malgrat la seva implicació en els entrenaments, aquest any diferents circumstàncies no li han permès assistir amb regularitat a les proves de la Lliga Catalana.
 
Marina Roncal, no ha decebut, i després d’entrenar fort i amb constància, ha aconseguit la primera posició a la seva categoria (VET-2). Una gran satisfacció per la tiradora, que a les lligues catalanes no dubta mai a enfrontar-se de tu a tu a tiradores molt més joves i en forma que ella. Roncal és una tiradora molt ofensiva, i la impaciència sol ser el seu taló d’Aquil·les. A les eliminatòries, però, ha aconseguit dosificar els seus atacs i fer-los més productius, fins arribar a la victòria final.
 
Finalment, Toni Bermejo, que encara no acumula un any de pràctica d’esgrima, després de les poules ha aconseguit una meritòria classificació per les semifinals de la categoria VET-1 (entre 30 i 40 anys). Aquesta fita li ha valgut la medalla de bronze, tota una injecció de moral.  A la Semifinal es va enfrontar a Néstor Català, amb molta més experiència que ell. Bermejo se’n torna eufòric pel resulta aconseguit i la bona esgrima desplegada.
 
Bernat Tobella va anar de menys a més a les poules, però no va accedir a a les semifinals Open.
 
La jornada va culminar amb una trobada lúdica i un dinar a l’aire lliure que ja és la marca de la casa del Torneig Leotron.

L’Open Leotron és obert a tots els esgrimistes de lleure que hi vulguin participar, i a més, enguany, el Leotron acollia els Campionats de Catalunya de Veterans d’Esgrima, en les diferents categories (Pre-veterans, 40-50 anys, 50-60 anys i + de 60 anys).