Un grup terrassenc de batucada, finalista del concurs de percussió de Barcelona

Blacktucada es van endur també el premi a grup revelació

Els components de Blacktucada, al podi del concurs.
Els components de Blacktucada, al podi del concurs. | Blacktucada
Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:31h
El grup terrassenc de batucada Blacktucada va rebre, aquest dissabte passat, el premi al grup revelació de l'11è Concurs de Percussió de Barcelona, un dels concursos de percussió més importants de Catalunya.

L'edició d'aquest any va comptar amb una vintena de grups, repartits entre les categories tradicional i lliure. Després de realitzar la primera fase eliminatòria, que consistia en una actuació estàtica de quatre minuts, tots els grups participants van fer una cercavila pel barri del Guinardó, mentre el jurat acabava de deliberar.

Així doncs, Blacktucada va quedar entre els cinc grups finalistes i va passar a la fase final, que consistia en una actuació estàtica de vuit minuts, enduent-se finalment el premi al Grup Revelació. El grup va rebre un guardó en forma de baqueta gegant, i instruments musicals de percussió per gentilesa de Tokobongo.

Blacktucada es va formar l'any 2012 sota la direcció del percussionista David Hidalgo. El grup està format per una vintena d'integrants, la majoria dels quals són terrassencs. Coindicint amb el cinquè aniversari del grup, haver estat finalista i tenir el reconeixement com a grup revelació ha estat una recompensa immillorable a la constància i esforç dels seus integrants.