Quines són les colles castelleres més convidades a la Festa Major de Terrassa?

Fins a nou colles convidades diferents han actuat al Raval de Montserrat durant la festa gran egarenca

Els Capgrossos van ser els convidats de la Festa Major de Terrassa el 2015
Els Capgrossos van ser els convidats de la Festa Major de Terrassa el 2015 | Cristóbal Castro
31 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:18h
La Festa Major de Terrassa és, amb permís de Sant Joan, una de les primeres grans cites castelleres de la temporada. De fet, és una diada que ha anat guanyant prestigi i que sol veure els màxims castells de les colles que hi venen: les dues de la ciutat, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Terrassa, i una de convidada. Aquest any, la colla forània serà la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Des de l'any 1979 hi ha hagut, ininterrompudament, actuació castellera per la Festa Major egarenca. De fet, el 1979 hi van actuar els Nens del Vendrell, i a partir del 1980 els Minyons i els Castellers de Terrassa. Des d'aleshores, nou colles han participat com a convidades a la festa gran de la ciutat.




 
Segons els protocols de la Festa Major de Terrassa, la colla convidada a la Festa Major s'escull de mutu acord entre les dues colles locals, amb una d'elles fent la proposta oficial. El fet que durant molts anys no s'arribés a cap acord explica que hi hagi hagut fins a catorze anys en què malves i blauturqueses hagin actuat en solitari. Tot i això, l'últim cop que no va haver-hi cap colla castellera convidada a la diada del Raval de Montserrat va ser el 2001. Aquest any ha estat el torn dels Castellers.