MútuaTerrassa rebrà dos nous mamògrafs gràcies a Amancio Ortega

L'Hospital Universitari i el CAP Rambla tindran dos nous aparells: un que en substituirà un d'antic i un altre que complementarà el que ja hi ha

Redacció
26 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:50h
L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el CAP Rambla comptaran properament amb dos nous mamògrafs digitals, els quals contribuiran a ampliar i millorar els equipaments radiològics amb els que compta l’entitat mitjançant tecnologia d’última generació per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama.

En aquest sentit, el mamògraf destinat al CAP Rambla permetrà substituir l’aparell analògic actual i en el cas de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa el nou mamògraf servirà per complementar l’aparell digital amb el que ja compta el centre, possibilitant així doblar la capacitat de les proves de cribratge i diagnòstic.

En aquest sentit, al tractar-se d’un hospital de referència, el mamògraf que rebrà l’HUMT incorporarà tomosíntesis. Es tracta d’una tecnologia que fusiona la metodologia de la mamografia digital en dues dimensions (2D) amb la tomografia i en conseqüència permet realitzar mamografies en 3 dimensions (3D).

L’esmentada tecnologia, al realitzar talls mil·limètrics de la mama i obtenir imatges en 3D, permet visualitzar millor els contorns de les lesions, la mida, la ubicació i l’extensió de les mateixes. Tot plegat repercuteix en un millor diagnòstic i planificació de la cirurgia. A més, la tomosíntesis també facilita el diagnòstic de lesions molt petites i subtils.

A banda de l’HUMT i el CAP Rambla, MútuaTerrassa també compta amb mamògrafs al CAP Sant Cugat i al CAP Rubí. Sens dubte, la incorporació d’aquests dos nous aparells contribuiran a millorar i complementar els existents mitjançant tecnologia d’última generació, fet que repercutirà directament en el cribratge i el diagnòstic de les pacients.