El tall de la plaça del Segle XX per la festa del barri provoca un caos circulatori

En el primer dia de restriccions al trànsit hi ha hagut cues per un camió que s'ha quedat atrapat i ha hagut de circular contra direcció

Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:21h
El camió, circulant en contradirecció per la plaça del Segle XX.
El camió, circulant en contradirecció per la plaça del Segle XX. | Albert Prieto
Les festa major del barri del Segle XX de Terrassa escalfa motors, però ho fa causant alguns maldecaps al trànsit rodat. Aquest dijous s'ha tallat al trànsit la plaça del Segle XX pel carrer de las Navas de Tolosa. Cap a les dues del migdia, el tall ha provocat un caos circulatori protagonitzat per un camió de grans dimensions.

El camió, que transportava vehicles per a un concessionari situat a la zona industrial del barri, circulava pel carrer de las Navas de Tolosa fins que ha arribat a la plaça del Segle XX i s'ha trobat el tall de trànsit, que no estava senyalitzat prèviament. Arribat a aquest punt, l'únic itinerari alternatiu permès és pel carrer d'Avinyó, però el camió no podia realitzar el gir per aquest carrer ateses les seves dimensions.

En pocs minuts, un autobús de la línia 9 de TMESA i desenes de cotxes s'han vist atrapats en el col·lapse. El camió, per facilitar el trànsit de la resta de vehicles que el seguien, ha avançat uns metres pel carrer tallat, malgrat que no podia continuar en trobar-se instal·lades ja diverses atraccions de la fira del barri. Així, els cotxes que s'havien vist immersos en la cua han pogut circular.

Finalment, prop d'un quart d'hora després i abans que arribés a la zona la Policia Municipal de Terrassa, el col·lapse s'ha solucionat amb les maniobres del camió per sortir del cul-de-sac i circular per l'única sortida possible: en sentit contrari per la plaça del Segle XX i pel primer tram del carrer de Valls. Diversos vianants presenciaven atònits l'escena en què, en total, el camió ha recorregut uns 140 metres en contradirecció per un carrer de carril únic.