La relació entre Terrassa, la pintura i l'aigua, reunida en una exposició

Mina inaugura aquest dijous al Centre Cultural una mostra de pintura terrassenca des de finals del segle XIX amb l'aigua com a element comú

Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:25h
'Bosc i riu', de Josep Colomer, un dels quadres exposats a la mostra.
'Bosc i riu', de Josep Colomer, un dels quadres exposats a la mostra. | J. C.
Al llarg de la seva història de 175 anys, Mina, Aigües de Terrassa, ha reunit una bona col·lecció d'obres pictòriques, principalment d'artistes terrassencs o vinculats a Terrassa, tot i que també d'altres artistes catalans.

Ara, amb motiu del seu aniversari, Mina inaugura al Centre Cultural Terrassa una mostra de 26 obres significatives de la pintura terrassenca des de finals del segle XIX fins l'actualitat, amb l'evolució dels diferents estils representats. Totes elles, això sí, amb un element comú que les fa dialogar entre ells: l'aigua.

La mostra, anomenada "Pintura i aigua. El missatge de l'aigua", comissariada per Eduard Vives, s'inaugura aquest dijous 25 de maig a les 19.30 hores.

Entre les 26 obres seleccionades per aquesta exposició hi trobem 18 artistes terrassencs de primer nivell, com Joaquim Vancells, Pere Viver i Martínez Lozano, molt representatius de l'escola paisatgística de Terrassa. Certament, el tema de l’aigua es presta a les més diverses composicions creatives, ja sigui pintant cursos de rius o llacs, ja sigui en forma de fonts i núvols, però gairebé sempre amb presència d’aquest element de vida.

Aquesta selecció d’artistes de la col·lecció de Mina aporta una visió molt significativa de la pintura que s’ha fet a Terrassa des de finals del segle XIX fins als nostres dies. En aquesta mostra s'hi poden trobar representats diferents estils, des del paisatgisme tradicional, fins a les avantguardes del segle XXI, passant pel surrealisme de “Mitus” Aurell o el neoimpressionisme de Pere Tort i de Roc Alabern, fins a l ́hiperrealisme d’Octavi Intente i de Jordi Fulla.

En total, 26 obres d'estils molt diferents, però que sota el missatge de l'aigua intenten dialogar entre elles per tal d'aportar el missatge de l'aigua com a element vital i social.