Quart Creixent celebra el seu aniversari amb una jornada sobre la sexualitat femenina

El Parc de Sant Jordi acull aquest diumenge una jornada festiva-reivindicativa

Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:00h
El col·lectiu feminista Quart Creixent organitza una jornada lúdico-reivindicativa aquest diumenge 28 de maig amb vermut electrònic, paellada popular, tallers sobre sexualitat i concerts feministes per celebrar el seu primer aniversari. Els actes tindran lloc al parc Sant Jordi entre les 12h i les 21h i estan oberts a tota la ciutat.

Amb la celebració d’aquest primer aniversari i sota el convenciment que la lluita antipatriarcal és cosa de tos i totes, Quart Creixent busca apropar la lluita feminista a la ciutadania. "Volem sortir al carrer i crear espais d’aprenentatge i reivindicació sense renunciar a la diversió. Volem visibilitzar les opressions i violències que patim constantment les dones en aquesta societat", explica el col·lectiu.

En aquesta ocasió, totes les activitats programades giraran entorn d’un mateix eix temàtic: la sexualitat femenina. S’ha escollit aquest eix per posar de relleu que la majoria de dones desconeixen el seu cos, ja que creuen que "no s’ensenya, no hi ha una pedagogia en torn a la sexualitat femenina, el sexe anatòmic de la dona ha estat invisibilitzat al llarg de la història i conseqüentment també ho ha estat el seu plaer. El plaer de la dona és un tabú". El grup afegeix que "malgrat que s’abandera l’alliberament sexual, molt sovint veiem que les dones segueixen vivint la seva sexualitat adaptant el seu desig al desig de l’altre, i creiem que per a conèixer el propi desig cal autoconeixement i això passa, entre d’altres coses, per conèixer la sexualitat femenina".

La jornada començarà amb un vermut electrònic (12h) i paellada popular (14.30h). Després de dinar, s’obrirà un espai de sobretaula perquè les assistents puguin debatre en petits grups tot fent el cafè sobre diversos temes que es proposaran. A les 17h començarà una xerrada-debat sobre sexualitat a càrrec d’Hora Bruixa, col·lectiu feminista de Sant Cugat. A partir de les 18:30h s’iniciarà la part més lúdica de la jornada: la tarda de concerts feministes amb les actuacions de Placentes Enfurismades i el duet terrassenc Mabel Flores Project.

Quart Creixent va néixer el 2016 a Terrassa fruit de la inquietud de diverses dones que consideràvem que la praxi feminista podia prendre forma en la organització col·lectiva per tenir una incidència real en la quotidianitat de la nostra ciutat. Sense perdre de vista la necessitat de posar les cures al centre, tota l’activitat s’enfoca a crear espais de formació, debat i apoderament per fer front al sistema heteropatriarcal que oprimeix i genera múltiples violències envers les dones. Ens plantem també davant el sistema capitalista, ja que entenem que retroalimenta el patriarcat i contribueix a perpetuar les desigualtats de gènere.