​Alerta a Sant Cugat per una fuita en un camió de mercaderies perilloses

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla per accidents en el transport de mercaderies perilloses

Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:32h
Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla per accidents en el transport de mercaderies perilloses per la fuita en la càrrega d'un camió a Sant Cugat del Vallès. Els Bombers de la Generalitat han recollit el producte vessat.

L'avís s'ha rebut a les 18.27 hores de dimecres al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, en què s'alertava d'una fuita en un camió de mercaderies perilloses que transportava un producte per a pintures altament inflamable, al lateral de la C-1413a, km 6 en sentit sud, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès.

Com a mesura preventiva, i per dur a terme el dispositiu de recollida i neteja, s'ha activat l'ALERTA del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). Es tractava d'un camió caixa que transportava 6 dipòsits de 1.000 litres i 15 palets americans, un dels dipòsits del qual ha patit una esquerda que ha provocat la fuita de aproximadament 250 l producte .
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat amb cinc dotacions: tres vehicles de comandament i dos camions. Han taponat l’esquerda del dipòsit on hi havia la fuita i han netejat el producte abocant sorra per absorbir el líquid vessat i així evitar possibles afectacions a la riera propera. Així mateix, s’ha procedit a la neutralització amb escuma del producte vessat per evitar possibles ignicions.
 
Un cop dut a terme el servei, les dotacions s’han retirat i, posteriorment, el camió ha reprès la marxa.

Afectacions al trànsit
 
El Servei Català de Trànsit informa que arran d’aquesta incidència s’ha hagut de restringir un carril de la C-1413a a Sant Cugat del Vallès i s’ha circulat a través de pas alternatiu durant gairebé una hora. L’afectació ha provocat 1 km de retenció en ambdós sentits.
 
A les 21.00 hores s’ha donat per finalitzat l'estat d'ALERTA produït per l'accident en el
transport de mercaderies perilloses i Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT).