Dos estudiants de Rubí reben una beca ”la Caixa” per cursar estudis de postgrau a l'estranger

Un total de 120 universitaris espanyols van ser seleccionats per ”la Caixa” en la convocatòria de 2016

Adrià Garriga recull la beca de mans del rei d'Espanya.
Adrià Garriga recull la beca de mans del rei d'Espanya. | La Caixa
Redacció
25 de maig del 2017
Els reis d’Espanya han presidit aquest dimecres el lliurament de les beques ”la Caixa” als 120 candidats seleccionats, dos d’ells de Rubí, en la convocatòria de l’any 2016 per cursar estudis de postgrau a l’estranger. Es tracta de la trenta-cinquena edició del programa. L’acte també ha comptat amb l’assistència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern d’Espanya; Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, i Jordi Gual, president de CaixaBank.

Patricia Pozo-Rosich, becària als Estats Units el 2003, s’ha dirigit als assistents en representació del col·lectiu d’exbecaris de ”la Caixa”. Aquesta llicenciada i doctora en medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron es va especialitzar en el camp de la migranya als Estats Units i a Londres amb l’ajuda de la beca ”la Caixa”, Pozo-Rosich actualment dirigeix la Unitat de Cefalea de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Grup d’Investigació en Cefalea i Dolor Neurològic del VHIR. També és coordinadora del Grup d’Estudi de Cefalees de la Societat Espanyola de Neurologia. Aquesta neuròloga ha escrit un llibre, ha rebut premis científics i ha publicat 35 articles original en revistes amb factor d’impacte.

L’edat mitjana dels becaris en aquesta convocatòria és de 25 anys, i per sexes, el
43,3 % són dones i el 56,7 % són homes. En la convocatòria de l’any 2016 s’han concedit beques a candidats de 30 disciplines diferents. Les més representades van ser enginyeries i tecnologia, economia i empresa, arquitectura, dret i biologia molecular i bioquímica. A més, per tipologia d’estudis, 84 alumnes reben la beca per cursar un màster, 31 per a un doctorat i 5 per a estades d’investigació.

Pel que fa a la procedència dels becaris, la promoció de l’any 2016 comprèn estudiants de 31 províncies espanyoles i 5 països estrangers. Barcelona i Madrid, amb 32 i 26 becaris, respectivament, encapçalen la llista de províncies amb més becaris, seguides de València (7), Alacant (5), A Corunya (4) i Guipúscoa (4).

Dos estudiants de Rubí

Adrià Garriga ha destinat la seva beca “la Caixa” a la realització d’un màster en Informàtica en la University of Oxford (Regne Unit). Graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat Pompeu Fabra, s’ha especialitzat en intel·ligència artificial, especialment en el disseny segur d’agents, l’aprenentatge per reforç i el processament del llenguatge natural.

Patricia Molina ha obtingut una beca “la Caixa” amb la que cursa un màster en Neurociències en la University College London (Regne Unit). Graduada en Ciències Biomèdiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, va centrar el seu treball final de carrera en l’àmbit de la neurobiologia de l’estrès, estudiant els efectes de l’estrès crònic. Actualment treballa al laboratori de psicofarmacologia del Zentralinstitut für Seelische Gesundheit de Mannheim (Alemanya), on participa en un projecte centrat en modelar diferents malalties neuropsiquiatres mitjançant la diferenciació de neurones a partir de cèl·lules mare.
 

Patricia Molina saludant Felip VI. Foto: La Caixa