Un alumne de l'escola Andersen de Terrassa, finalista del premi Sambori

Es tracta del concurs literari escolar amb més participació d'Europa, organitzat per Òmnium Cultural

Un dels guanyadors del premi Sambori al Vallès Occidental està entre els tres finalistes de la seva categoria.
Un dels guanyadors del premi Sambori al Vallès Occidental està entre els tres finalistes de la seva categoria. | Òmnium
Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:30h
El Premi Sambori, el premi de narrativa escolar amb més participació d'Europa, ja té finalistes, i un d'ells és de l'escola Andersen de Terrassa. Aquest divendres 26 de maig s'entregaran els tres premis i es descobrirà quina posició de la seva categoria ocuparà.

El Premi Sambori, organitzat a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord des del 2006, és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

La participació, en aquest premi, ha anat en augment any rere any i en l'edició passada es va arribar a la xifra de 130.000 alumnes, fet que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d'Europa.

El Premi Sambori té dues fases, la primera per demarcacions, que en el cas d’Òmnium Terrassa és la del Vallès Occidental, i la segona en l'àmbit de tot Catalunya. L’entrega de premis de la primera fase es va celebrar al Centre Cultural de Terrassa el passat 29 de març, premiant 18 alumnes, 3 per categoria, que són els que han passat a la final.

La seu d’Òmnium Terrassa, que inclou les poblacions de Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, va comptar amb la participació de 8 escoles que van aportar 59 treballs i de 1787 alumnes. D’aquests 59 treballs, 8 en van resultar premiats i han passat a la final, un dels quals ha resultat premiat.

L'onzena edició del Premi Sambori Òmnium ha tornat a créixer en participació tant d'alumnes com de centres. En el cas de la demarcació del Vallès Occidental, enguany hi han participat un total de 41 centres, i s'hi han presentat un total de 212 treballs que optaven als 18 finalistes de la demarcació.