El PSC de Terrassa vol cobrar més impostos al comerç online pels residus que genera

Volen equiparar les condicions als comerços tradicionals i posar en valor la feina de tractament de residus que fan els municipis

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:30h
El comerç electrònic i la venda online són els protagonistes de l'acord de junta de portaveus que ha presentat el PSC de Terrassa per al ple d'aquest mes de maig, que se celebra aquest dijous.

Els socialistes consideren que, en un moment en què el medi ambient i la sostenibilitat és un dels principals camps de batalla de les administracions, com els ajuntaments, els residus que genera el comerç a través d'Internet no estan tan gravats com els d'altres tipus de negocis.

El document que presenta el PSC demana a la Generalitat que realitzi un estudi sobre els residus que genera aquesta activitat i que, un cop s'obtinguin els resultats, impulsi una iniciativa per adaptar les normatives de responsabilitat ampliada del productor (RAP) a les empreses que operen per internet, i que els canvis afectin de manera positiva al món local.

El PSC explica que, en la venda online, la RAP afecta els productes venuts pel seu envàs primari, però la tramesa postal (sobres i caixes, per exemple) no ho està. L'augment del comerç digital ha augmentat exponencialment els últims anys, i amb ell, els residus, que els municipis han d'assumir i tractar sense que l'àmbit local rebi cap part dels ingressos generats per les taxes de la venda online.

La proposta dels socialistes es fa per revisar i solventar "una situació injusta" i, així, no només afavorir el medi ambient sinó també "equiparar les condicions amb què opera el comerç digital a les del comerç tradicional", a més de posar en valor i compensar la tasca que realitzen els municipis en l’àmbit de tractament de residus.