Matadepera estrena cinc nous camions de neteja

Es tracta de tres camions de recollida de residus i dos més per netejar els carrsrs | Quatre dels vehicles han entrat ja en servei

Quatre dels nous vehicles es van presentar a la plaça de la Cultura i ja han entrat en funcionament.
Quatre dels nous vehicles es van presentar a la plaça de la Cultura i ja han entrat en funcionament. | Aj. Matadepera
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:23h
Matadepera estrena nous vehicles de neteja. Quatre nous camions, dos per la recollida selectiva, i dos per la neteja de carrers, ja han entrat en funcionament, i en les properes setmanes s'hi sumarà un altre, pel reciclatge de paper i cartró.

La 12ª festa del reciclatge, que va tenir lloc el passat 6 de maig i que va organitzar un any més Regidoria de Medi Ambient per celebrar l’èxit de la implantació al municipi de la recollida selectiva d’escombraries, però sobretot, per fer un reconeixement públic a la gran implicació de la població matadeperenca, també va servir per presentar els nous vehicles de neteja. El contracte de neteja viària contret amb l’Ajuntament de Matadepera inclou no només la recollida selectiva d’escombraries i la neteja de carrers sinó el periòdic canvi de vehicles.

Els quatre vehicles que ja patrullen pels carrers de Matadepera són els que es van presentar fa uns dies. Els dos primers estan dedicats a la recollida selectiva porta a porta: el primer és un camió marca DAF, tricompartimentat destinat a recollida d’escombraries a les urbanitzacions; i l'altre, un camió tricompartimentat FUSO, que es destina a carrerons petits i la zona del centre del poble. Es dona la particularitat que és un vehicle híbrid, que no només és silenciós sinó que, a més, no emet CO2.

Pel que fa als dos vehicles nous de neteja viària, un és un model d'escombra per arrossegament de la marca Dulevo, que pot treballar amb superfícies més irregulars i que per tant, operarà en urbanitzacions, on a l’asfalt hi ha més sorra i més pedra. L'altre treballa per aspiració, de l’empresa Ros Roca, que és adequat per treballar en zones planes i que estarà a la zona sud del poble.

Aquestes quatre noves incorporacions substitueixen 4 vehicles que realitzaven aquestes mateixes tasques i que ja han estat amortitzats, després de sis anys d’ús continuat. “Els nous vehicles són molt més bons que els que teníem”, ha apuntat el cap d’obres i serveis Josep Lao, “entre d’altres coses perquè fan menys soroll i també contaminen menys”.

D’aquí a poques setmanes es preveu l’arribada d’un altre vehicle que serà el de la recollida de cartró. A diferència del que se substituirà, serà bicompartimentat i híbrid.