Quinze anys de la darrera gesta del Terrassa FC: l'ascens de Barakaldo

El 15 de juny de 2002 el Terrassa FC va aconseguir l'ascens a Segona Divisió A amb Miguel Álvarez a la banqueta

Albert Prieto
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:15h
Objectes de l'any de l'ascens, a la Sala del Centenari del Terrassa FC, a l'Estadi Olímpic.
Objectes de l'any de l'ascens, a la Sala del Centenari del Terrassa FC, a l'Estadi Olímpic. | A.P.


Fa exactament quinze anys, el 15 de juny de 2002, el Terrassa FC va aconseguir l'ascens a Segona Divisió A. L'equip aleshores entrenat per Miguel Álvarez va guanyar per 1 a 3 a Barakaldo, i gràcies a la victòria de l'Hèrcules contra el Ceuta, va pujar matemàticament quan encara quedaven dues jornades de la promoció. Aquella promoció acabaria sent històrica, amb un ple de sis victòries que cap altre equip igualaria.



Héctor Besora, Mario Gibanel i Keko van ser els autors dels gols egarencs en el partit de l'ascens. Centenars de terrassencs es van desplaçar fins a Barakaldo per a viure en directe un dels èxits més destacats de la història del Terrassa FC, que aquella mateixa temporada també va conquerir la Copa Catalunya.



Gràcies a aquella fita, el Terrassa FC va tornar a la categoria de plata després de 23 anys. La darrera vegada que havia competit a Segona havia estat entre els anys 1975 i 1979. Anteriorment, també havia estat a la Segona Divisió entre els anys 1954 i 1961, en el període més llarg de l'equip terrassenc en aquesta categoria, que havia tastat per primera vegada la temporada 1942-1943.

Després de l'ascens del 2002, el Terrassa FC es va mantenir durant tres temporades a la Segona Divisió A, i va conquerir una altra Copa Catalunya el 2003. La temporada 2004-2005, l'equip descendia i començava un periple per la Segona Divisió B i la Tercera Divisió que encara continua dotze anys després, malgrat els intents d'assolir un ascens.