Un treball per millorar les benes de cel·lulosa, guardonat amb el Premi d'Infermeria MútuaTerrassa

Aquest dijous l'entitat va celebrar el Dia Internacional de l'Infermeria

Alguns dels guardonats, amb els representants institucionals de Mútua.
Alguns dels guardonats, amb els representants institucionals de Mútua. | MútuaTerrassa
Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:16h
Dos projectes de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa s'han endut els dos guardons de la 23a edició del Premi d'Infermeria MútuaTerrassa. El treball guanyador tractava sobre les benes de cel·lulosa, mentre que el segon es centrava en els inhaladors per als pacients d'atenció domiciliària.

Els dos guardons es van lliurar aquest dijous a la tarda després de la presentació, al llarg del matí, dels treballs que participaven al premi. El lema de la jornada va ser "Cooperació infermera: humanitzant el món", en el marc del Dia Internacional de la Infermeria celebrat el passat 12 de maig.

El primer premi es va atorgar al treball “Millora de l’eficiència en la preparació de benes de cel·lulosa, obra de Francisco Pozo, Margarita Cano, Mariola Méndez, Marisol Lolo, Jaume Vives i Laura Buguñá de l’Àmbit de Servei Assistencial l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

El treball tenia com a objectiu millorar la pràctica de la preparació de benes de cel·lulosa i en aquest sentit s’ha treballat amb l’UPC per dissenyar un prototip que realitzarà aquesta tasca automàticament facilitant en gran mesura la feina de la infermeria.

El segon guardó va recaure a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i a l’Atenció Primària de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i porta per títol “Efectividad de una intervención comunitaria en el manejo de inhaladores en pacientes con patología respiratoria crónica incluidos en el programa de atención domiciliaria”. Els autors del treball són Míriam del Carmen García Gómez, Marta Rodríguez Limia, Juan A. Sabio Aguilar, Lourdes Majem Fabres i Montserrat Llordés Llordés

Aquest treball evidencia que l’educació en el maneig dels inhaladors als pacients atesos al domicili amb patologia respiratòria crònica millora els resultats en salut d’aquests malalts.

El lliurament dels premis es va dur a terme a les 16h i hi van intervenir el Dr. Esteve Picola, director general de MútuaTerrassa, el Dr. Carles Fontcuberta, gerent de l’Àmbit de Servei Assistencial, el Sr. Ramon Ramells, gerent de l’Àmbit de Servei Sociosanitari i la Sra. Ma Emília Gil, directora Corporativa de Docència, Recerca i Innovació.