La Coordinadora Capaç organitza la 12a Distrobada aquest diumenge

La Muntanyeta del parc de Vallparadís s'omplirà d'activitats solidàries obertes a tothom

Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:58h
Una edició anterior de la Distrobada.
Una edició anterior de la Distrobada. | C.C.
La Coordinadora Capaç celebra aquest diumenge al parc de Vallparadís la dotzena edició de la Distrobada, una festa lúdica i reivindicativa de l'ens que agrupa entitats i familiars de persones amb discapacitat intel·lectual de Terrassa.

Des de les onze del matí i fins les cinc de la tarda, la Muntanyeta del parc s'omplirà d'activitats, com tallers, música, batucada, animació, tómbola de regals, venda de samarretes o balls, oberts a tothom que vulgui passar una estona i conèixer millor les problemàtiques a què s'enfronta l'entitat.

La festa també servirà per retre homenatge al fundador i president de Capaç, Anton Maria Costa, que va morir fa poques setmanes.

La Coordinadora Capaç és una entitat que va ser constituïda fa 11 anys per les AMPA de les escoles d'educació especial de Terrassa i per familiars de persones adultes amb discapacitat intel·lectual que son usuàries de centres ocupacionals i tallers com FUPAR, Prodis, Centre de Dia La Pineda, etc.

L'objectiu de la Coordinadora és defensar els drets dels seus fills, que en els darrers anys han patit un important retrocés: retallades de les prestacions de la Llei de Dependència, establiment de copagaments confiscatoris, manca d'inversions en els equipaments necessaris, etc. Per aquesta raó, participen activament en la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat de Terrassa, tot denunciant les mancances i vulneracions dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, i promovent l'oferta d'oci adaptat i inclusiu, a més de dur a terme diverses accions reivindicatives.

Actualment, entre altres activitats, Capaç continua lluitant per la construcció de la nova Residència, Centre de Dia i Centre de Respir, equipaments que consideren imprescindibles per a la nostra ciutat i el seu àmbit d'influència. El conveni pel qual s'havia de construir aquest centre es va signar l'any 2006, diuen, i encara no s'ha fet res, malgrat haver-hi un terreny disponible des del 2009 i haver aconseguit reprendre les converses amb el Departament de Benestar i Família.

També treballen perquè es doti dels recursos necessaris als Centres Ocupacionals i Especials de Treball perquè puguin agafar a les persones que ara es troben a casa en llista d’espera.
 

Cartell de la 12a Distrobada.