ERC Viladecavalls demana 28 milions d'euros als pressupostos generals de l'Estat

El projecte més important que reivindiquen és la B-40

Membres d'ERC, en una reivindicació pels 28 milions d'euros.
Membres d'ERC, en una reivindicació pels 28 milions d'euros. | ERC Viladecavalls
Redacció
18 de maig del 2017
El grup municipal d’Esquerra Republicana a Viladecavalls, conjuntament amb el grup d’ERC a Madrid, han presentat un total de vuit esmenes als pressupostos generals de l’Estat pel valor de 28.100.000 euros amb l’objectiu de millorar Viladecavalls.

La portaveu i regidora d’ERC a l’Ajuntament de Viladecavalls, Glòria Ullés, conjuntament amb el senador Bernat Picornell, ha presentat les esmenes pel municipi que s’introduiran als Pressupostos de l’estat espanyol d’enguany. El projecte més important i que té més gruix: la B-40. En aquest sentit, Ullés ha remarcat que es tracta d’una “reivindicació històrica que afecta a Viladecavalls des del primer moment” i ha remarcat que “no se’ns va consultar si la volíem” sinó que “ens ho vam trobar”. “Ja que ho tenim, volem dignificar el barri, on els més afectats són els veïns”, ha afirmat la portaveu republicana. Ullés ha explicat que “el govern de Viladecavalls ha anat a moltes reunions a Madrid” però “no sabem fins a on arriba el compromís ja que no s’ha vist mai reflectit en els pressupostos de l’Estat d’anys anteriors”.

Una altra de les esmenes passa per reclamar el soterrament de la línia d’alta tensió del barri de Can Trias o una ajuda per l’esvoranc del barri de Sant Miquel. En aquest sentit, la regidora d’Esquerra ha explicat que “des de l’Ajuntament se’ns diu que s’està treballant i que s’han consolidat tots els serveis”, però la realitat és que “avui el cost d’arranjament d’aquest esvoranc és considerable i tots aquests diners cal que retornin i es faci aquest arranjament”. Malgrat no ser una competència estatal, també han reclamat la neteja de boscos, ja que auguren que “cal reclamar allò que és nostre”.

Bernat Picornell, senador d’ERC a Madrid, ha remarcat que la prioritat és “demanar el que és nostre, entre altres coses per l’espoli fiscal”. El senador ha assenyalat Cristóbal Montoro com a “responsable de sotmetre els ajuntaments a un finançament precari”. Els pressupostos es debatran la setmana vinent i des del grup republicà s’ha presentat un total de 600 esmenes territorials pels Països Catalans. “Totes les esmenes que no s’aprovin al ple del Congrés dels
Diputats les tornarem a insistir des del Senat”, ha recordat Picornell. “No anem a fer procesisme sinó a demanar allò que és nostre i a demanar fins l’últim cèntim”. “Hem de fer entendre a la gent que tots som corresponsables d’aquestes esmenes” i que “si aquests diners no arriben a Viladecavalls no serà per culpa d’Esquerra, que ja ha fet la feina, sinó de la resta de partits polítics”. En aquest sentit, la regidora Glòria Ullés ha demanat “col·laboració dels partits municipals amb representació a Madrid perquè se sumin a aquesta reivindicació i pressionin als seus partits perquè es faci possible”. “No és una qüestió de reunions, sinó de compromís”, ha remarcat Ullés.