La V Jornada d'actualització en digestologia, a MútuaTerrassa

Diverses sessions actualitzaran els coneixements sobre les patologies digestives més freqüents l'àmbit de l'Atenció Primària i els serveis d'urgències

Redacció
18 de maig del 2017
L'edifici docent de MútuaTerrassa acull aquest divendres, 19 de maig, la V Jornada d'Actualització en Digestologia, dirigida a metges d'atenció primària, així com als professionals d'infermeria i metges residents de primer any. El propòsit és actualitzar els coneixements sobre les patologies de l’aparell digestiu que més sovint impliquen consultes en l’àmbit de l’Atenció Primària i els serveis d’urgències.

Al marge de la sessió inaugural, la qual està prevista a les 8.15h, la jornada contempla una primera conferència sobre el tractament de la infecció per helicobacter pylori i dues taules rodones. La primera d’elles tractarà sobre el pla estratègic de neoplàsia colorectal a Terrassa i es parlarà sobre els criteris de derivació a la consulta especialitzada d’alt risc de CCR i els requeriments de la colonoscòpia basal per fer una correcta recomanació de la vigilància post-polipectomia.

La segona sessió abordarà el fetge gras no alcohòlic i es parlarà sobre la història natural de la esteatohepatitis no alcohòlica, fisiopatologia, diagnòstic i seguiment de pacients amb NADFL i NASH (així com els seus tractaments farmacològics) i, finalment, també es tractarà el com i el quan iniciar el tractament de la dislipèmia o la diabetis.

Igual que en la passada edició, les sessions finalitzaran amb un torn obert de preguntes i amb la discussió d’un cas clínic. Al marge de la participació de nombrosos professionals de l’HUMT, es comptarà també amb la intervenció de metges provinents d’altres centres com l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón, l’Hospital del Mar o l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Degut a l’èxit d’assistència de les quatre primeres jornades d’actualització en aquesta matèria, el Servei de Digestiu de l’HUMT ha volgut donar continuïtat a aquesta iniciativa que posa de manifest la seva voluntat de vetllar per la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones.